Bijzondere vriendschap in een door rassenrellen geteisterd Amerikaans Zuiden

Driving Miss Daisy

Anne Wil Blankers en Edwin Jonkers
15 sep
20:15
  • za 15 sep
    20:15 - 21:35
    Rabozaal
    Geweest

Driving Miss Daisy is het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de weduwe Miss Daisy (Anne Wil Blankers) en haar chauffeur (Edwin Jonker). In de Zuidelijke Staten van Amerika, die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw geteisterd werden door rassenrellen en de strijd om gelijke rechten, proberen ze een weg te vinden tussen vooroordelen, racisme, en ouder worden.

 

Wanneer de Joodse weduwe Daisy (Anne Wil Blankers) haar auto total loss rijdt, huurt haar zoon Hoke Colburn in als chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder, die niet zit te wachten op iemand met een andere huidskleur. Dit iconische toneelstuk over trots, veranderende tijden en de transformerende kracht van vriendschap wordt voor het eerst in Nederland opgevoerd. In 1988 won ‘Driving Miss Daisy’ de Pulitzer Price voor Beste Drama. Het werd in 1989 verfilmd en won maar liefst drie Oscars: Beste Film, Beste Actrice en Beste Bewerkte Scenario.

Credits

tekst: Alfred Uhry | vertaling: Teunkie van der Sluijs | regie: Agaath Witteman | spel: Anne Wil Blankers, Edwin Jonker en Iwan Walhain
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie