Over de bevoorrechte positie van de witte mens

Daar gaan we weer (White Male Privilege)

Wunderbaum & Annelies Verbeke
22 mei
-
24 mei
Data & tickets
 • di 22 mei 2018
  20:30
  Op locatie
 • wo 23 mei 2018
  20:30
  Op locatie
 • do 24 mei 2018
  20:15
  Op locatie

Wunderbaum - geen onbekende in Delft - is terug! En dit keer met een locatievoorstelling over de bevoorrechte positie van witte mensen ten opzichte van alle andere mensen op de wereld en het gebrek aan benul daarvan bij diezelfde witte mensen.

 

In 'Daar gaan we weer' reageren drie hoogopgeleide, witte West-Europeanen van bijna veertig op een opgehouden spiegel waarin ze een onfris verleden en een complex heden gereflecteerd zien. Een spiegel waar ze steeds moeilijker naast kunnen kijken. Vanuit hun moderne kantoor proberen drie collega’s hun rol in het racisme-debat te definiëren. Gaandeweg zakken ze steeds verder weg in een moreel moeras, waarbij vermoeidheid en overgevoeligheid nooit veraf zijn.

 

 

Wunderbaum leden Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers en vormgever Maarten van Otterdijk maken deze voorstelling in samenwerking met Annelies Verbeke, die de tekst schrijft. Eerder was in Delft met veel succes 'Rail Gourmet' te zien, ook een productie van Wunderbaum en Annelies Verbeke.

Credits

Let op: de voorstelling speelt op locatie

Het adres:
De Hoven Passage
Troelstralaan 71B Delft