Over de bevoorrechte positie van de witte mens

Daar gaan we weer (White Male Privilege)

Wunderbaum & Annelies Verbeke
22 mei
-
24 mei
Data & tickets
 • di 22 mei
  20:30
  Op locatie
  Geweest
 • wo 23 mei
  20:30
  Op locatie
  Geweest
 • do 24 mei
  20:30
  Op locatie
  Geweest

Wunderbaum - geen onbekende in Delft - is terug! En dit keer met een locatievoorstelling over de bevoorrechte positie van witte mensen ten opzichte van alle andere mensen op de wereld en het gebrek aan benul daarvan bij diezelfde witte mensen.

In 'Daar gaan we weer' reageren drie hoogopgeleide, witte West-Europeanen van bijna veertig op een opgehouden spiegel waarin ze een onfris verleden en een complex heden gereflecteerd zien. Een spiegel waar ze steeds moeilijker naast kunnen kijken. Vanuit hun moderne kantoor proberen drie collega’s hun rol in het racisme-debat te definiëren. Gaandeweg zakken ze steeds verder weg in een moreel moeras, waarbij vermoeidheid en overgevoeligheid nooit veraf zijn.

 

Locatievoorstelling

 

De voorstelling speelt op een speciale locatie. De ingang is bij de Dirk van der Broek en toegankelijk voor mindervaliden. Het adres is:


De Hoven Passage
Troelstralaan 71B Delft


De bar op de locatie is voorafgaand en na afloop van de voorstelling geopend (er kan alleen met contact geld betaald worden).

 

Persquotes:

 • "Verbeke schreef een tekst waarin zo'n beetje elk vooroordeel en politiek correct cliché is verwerkt; het is een onontwarbare kluwen van racisme, seksisme en klassenverschil. (...) Het knappe is dat de drie acteurs die uitputtende, want nogal lange, confrontatie consequent knetterend spelen, met spaarzame rustpuntjes en allengs hysterischere uithalen." ★★★★ de Volkskrant
 • "Het interessante van de nieuwe voorstelling van acteursgroep Wunderbaum is dat het de afwezigheid van niet-witte stemmen aangrijpt om een vernietigend oordeel over de zelfgenoegzaamheid van de witte hoofdpersonages te vellen" ★★★★ NRC
 • "Het stuk is bij vlagen even hilarisch als pijnlijk" ★★★★ de Theaterkrant
 • "Zelden zag ik zo slim en komisch een maatschappelijk actueel thema in het theater tot op het bot gefileerd worden" ★★★★ Trouw 

Credits

Wunderbaum leden Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers en vormgever Maarten van Otterdijk maken deze voorstelling in samenwerking met Annelies Verbeke, die de tekst schrijft. Eerder was in Delft met veel succes 'Rail Gourmet' te zien, ook een productie van Wunderbaum en Annelies Verbeke.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie