Met Amerika-deskundige Willem Post

Met Man & Macht: Koning Crumb

Nieuw Utrechts Toneel
16 mei
-
17 mei
Data & tickets
 • wo 16 mei 2018
  20:30
  Op locatie
  Geweest
 • do 17 mei 2018
  20:30
  Op locatie
  Geweest

Eindelijk is het zover: de nieuwe Shakespeare is opgestaan! Jibbe Willems neemt na 401 jaar het stokje over. Samen met theatermaker Greg Nottrot en diverse wetenschappers doorgrondt hij de thema’s macht, ambitie en hoogmoed. Theater en wetenschap ontmoeten elkaar in een openbare zoektocht naar de ‘koningen’ van nu.

De komende jaren stelt Willems zich de opdracht – na o.a. zijn bekende bewerkingen van ‘Othello’ en ‘King Lear’ – ditmaal zélf groots wereldrepertoire te realiseren. De Nieuwe Shakespeare brengt verhalen over Trump, Willem Alexander en Berlusconi als de nieuwe Macbeth, King Lear en Richard III.

Deze editie: Koning Crumb - Een koningsdrama over Amerika’s twitter-president. Hoe is Trump geworden tot de persoon die hij is? Welke invloed oefent de massa uit? En hoe wordt hij geleefd door zijn eigen rol? Op 16 & 17 mei voert Met Man & Macht een theatraal onderzoek uit, waarbij het Delftse publiek de kans krijgt de eerste schetsen van Willems’ splinternieuwe openingsmonoloog, sonnet of sterfscène te aanschouwen.

 

Speciale gasten:

 • 16 mei - Amerika-deskundige Willem Post
 • 17 mei - Ruud Koole, Hoogleraar Politicologie, Nederlandse Politiek en haar Institutionele Ontwikkeling, Universiteit Leiden.

 

Samen met een wetenschapper doorgronden de theatermakers de persoon Trump vanuit verschillende invalshoeken. Een onderzoek, waarin theater en wetenschap elkaar raken, over de mens achter de machthebber.

 

[Let op: Deze editie werd voorheen aangekondigd als #Triple A. Gedurende het onderzoek is het onderwerp van deze editie echter verschoven van Willem-Alexander naar Trump]

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten