Leven in een illusoire superioriteit

Het kromme hout der mensheid

Tim Fransen
wo 9
mei
 • wo 9 mei 2018
  20:15
  Rabozaal
  Geweest

Nieuwe voorstelling van de belofte van het cabaret. Niet voor niets kreeg hij voor z'n debuut de Neerlands Hoop uitgereikt.

Het debuut van Tim Fransen leverde hem vijfsterrenrecensies en de Neerlands Hoop 2016 op. In zijn tweede show bekijkt de cabaretier wat er nog te redden is van onze beschaving en waarom de antwoorden liggen bij mannen als Napoleon, Beethoven en Kant. “Fransen imponeert met soepele geest en vlijmscherpe humor.” (de Volkskrant *****)

 

[ticket inclusief drankje & bewaakte garderobe]
 

"IJzersterk en intelligent topcabaret"
Coen Verbraak

Credits

 • Algemeen Dagblad (★★★★★) - “Meesterlijk.” (…) “Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden.” (…) “De ontroerende apotheose geeft ons, de dolende mens met als zijn feilen, nog een sprank hoop.”
 • de Volkskrant (★★★★) - “Tim Fransen heeft een fantastische opvolger gemaakt van zijn debuut: slim, muzikaal en zeer geestig.” (…) “Terwijl hij ons met originele grappen bijpraat over de levens van zijn hoofdpersonen, worden tegenstellingen uitgewerkt: talent versus gebrek, beschaving versus teloorgang, ratio versus natuurlijke neigingen of componist Beethoven versus componist John Ewbank.”
 • Telegraaf (★★★★½) - “Tim Fransen is de vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten.” (…) “Je komt superlatieven tekort als het om Het kromme hout der mensheid gaat. De grote belofte is nu al uitgekomen.”
 • Parool - “Zijn denkvermogen staat opnieuw garant voor scherpe grappen en formuleringen, waarmee hij ons een blik achter de wereldgeschiedenis gunt.”
 • Coen Verbraak in Radio 1-Rubriek Het Allermooiste - “Fenomenaal programma.” (…) “IJzersterk, intelligent topcabaret.” (…) “Imponerend om te zien dat een man van 29 zich al moeiteloos aan de top van het cabaret weet te positioneren. Een echte aanrader.”
   
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten