Wagners fascinatie voor de verlossing van de mens door de liefde

Der Fliegende Holländer

Nederlandse Reisopera
26 apr
18:30
  • do 26 apr
    18:30
    Zuiderstrandtheater
    Geweest

Componist/librettist Richard Wagner vond voor dit volbloed muziekdrama inspiratie in de bekende sage over de kapitein op zijn spookschip, die gedoemd is tot in de eeuwigheid over de wereldzeeën te zwerven. Alleen de eeuwige trouw van een vrouw kan de vloek opheffen.

De jonge Senta wil zich, hoewel zij verloofd is met jager Erik, opofferen voor de vervloekte zeeman. Wanneer hij twijfelt aan haar oprechte trouw springt zij in wanhoop van de rotsen en daarmee verbreekt zij alsnog de vloek die hem gevangen hield. Wagner toont in deze opera zijn fascinatie voor de verlossing van de mens door de liefde.

 

 

Programma

Theaterreis: met inleiding in de bus vanuit Delft.
Locatie voorstelling: Zuiderstrandtheater Den Haag.

Vertrek per bus vanaf Theater de Veste om 18.30 uur. Inclusief busreis, inleiding, koffie/thee en pauzedrankje. Meer informatie volgt bij de bestelling van de kaarten.

Credits

Dirigent: Benjamin Lévy | Regisseur: Paul Carr

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie