Hard verscheurende liefde

Platonov

Theater Utrecht
vr 20
april
 • vr 20 apr 2018
  20:15
  Rabozaal
  Geweest

Tien vrienden wonen samen in een grote loft en worstelen met het leven, de liefde en met elkaar.

Hartverscheurend eerlijke voorstelling over leven en liefde van een groep Millennials. Theater Utrecht presenteert Platonov (1881) van Anton Tsjechov in een radicale, hedendaagse versie van regisseur Thibaud Delpeut. Met een bijzondere cast van tien jonge topacteurs brengt hij een hartverscheurend eerlijke voorstelling over leven en liefde van een groep Millennials.

 

Delpeut plaatst Platonov in het heden en toont het stadse leven van een hechte vriendengroep. Het samenzijn van deze vrienden, deze urban tribe, is een verdedigingsmechanisme tegen een steeds meer flexibiliteit eisende buitenwereld. Hun gedeelde loft is een rustpunt, een plek waar ze simpelweg kunnen zijn en niet voortdurend iets hoeven te worden. Maar de buitenwereld laat zich niet ontkennen.

[ticket inclusief drankje & bewaakte garderobe]


 

Platonov laat niemand onberoerd
Centrale figuur in deze voorstelling is de charmante maar gedesillusioneerde Misja Platonov. Of ze hem nu willen als echtgenoot, vriend of minnaar of dat ze hem zien als hun grootste rivaal, Platonov laat niemand onberoerd. En hij, die van iedereen de bijzondere kwaliteiten erkent, vraagt zich af: waarom zitten ze juist hém zo achterna?

Uit de pers:

 • ‘De groep jonge acteurs overtuigt in deze lappendeken van dialogen’ **** Theaterkrant
 • ‘Jongeren en hun relatiegedoe in prachtige 'Platonov'’ **** Trouw
 • ‘Sidderende Platonov in een nacht vol seks, drank en drugs’ **** NRC
 • ‘Theater Utrecht maakt een eerlijke en gedurfde Platonov’ **** de Volkskrant
 • ‘Platonov is een compositie van lethargie met een niet mis te verstane boodschap’ Het Parool
   

Programma

Tip: voorafgaand kunt u deelnemen aan een verdiepingsprogramma 'The Future of Love' met diner. Voor meer informatie klik hier.

‘Jongeren en hun relatiegedoe in prachtige 'Platonov'’
**** Trouw

Credits

Regie en muziek: Thibaud Delpeut | Tekst: Anton Tsjechov | Vertaling: Jacob Derwig |Spel: Claire Bender, Astrid van Eck, Bram Gerrits, Ward Kerremans, Ilke Paddenburg, Vincent van der Valk, Mattias Van de Vijver

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten