Tragikomedie met o.a. Bram van der Vlugt

Mooi weer vandaag

Bram van der Vlugt, Nettie Blanken e.a.
za 14
april
 • za 14 apr 2018
  20:15 - 21:45
  Rabozaal
  Geweest

Een prachtige cast van topacteurs brengt het veelgeprezen stuk, dat destijds door niemand minder dan Ko van Dijk en Paul Steenbergen werd gespeeld, opnieuw tot leven.

Tragikomedie door vier fantastische acteurs - De grote wens van acteur Bram van der Vlugt om de tragikomedie ‘Mooi weer vandaag’ van David Storey op het toneel te brengen, komt eindelijk uit. Het stuk begint met alledaags gebabbel tussen twee mannen, Max en Arnold. Ze zitten ogenschijnlijk in een park en hun gesprek stokt voortdurend. Pas als de mannen de vrouwelijke patiënten Greta en Cathrien ontmoeten, wordt langzaam duidelijk dat ze zich op het terras van een psychiatrische kliniek bevinden. Maar zijn ze hier vrijwillig? In 1971 werd ‘Mooi weer vandaag’ al tot een veelgeprezen toneelvoorstelling gemaakt, met in de hoofdrollen onder meer Ko van Dijk en Paul Steenbergen.

 

[ticket inclusief drankje & bewaakte garderobe]

 

 • ‘Bram van der Vlugt beheerst feilloos het flardsgewijze taalgebruik’ – NRC****
 • ‘Gewoon genieten van de acteurs die indrukwekkend precisiewerk leveren in een stuk dat voortdurend meandert tussen pijnlijk schrijnend en subtiel amusant.’ – De Telegraaf****
 • 'Dat alles wordt lichtvoetig en droogkomisch gespeeld: absurdisme light' - Theaterkrant****
 • ‘Fraai drama met ouderwets goed spel (…) en er valt ook veel te lachen.' ‘Uiteindelijk gaat Mooi weer vandaag over tekortkomingen in menselijk contact en de tragiek van het ouder worden. De kracht zit hem in de spiegel die wordt voorgehouden.’ - Trouw****
   

 

"Bram van der Vlugt beheerst feilloos het flardsgewijze taalgebruik"
NRC Handelsblad ****

Credits

Regie: Bruun Kuijt | Tekst: David Storey | Spel: Bram van der Vlugt, Nettie Blanken, Bart Klever en Malou Gorter

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten