Ijzersterke cast met o.a. Roeland Fernhout in Griekse tragedie

Andromache

Toneelschuur Producties
di 27
maart
  • di 27 mrt 2018
    20:15 - 22:15
    Rabozaal
    Geweest

Na 'Troje Trilogie' presenteert Toneelschuur Producties met 'Andromache' opnieuw een stuk gebaseerd op een eeuwenoude Griekse tragedie.

Orestes houdt van Hermione, Hermione houdt van Pyrrhus, Pyrrhus houdt van Andromache, Andromache houdt van Hector – en Hector is dood.

Vrede. Vier mensen in de nasleep van een oorlog. Alle vier aangeslagen, met een politieke verantwoordelijkheid en uitgeleverd aan de grilligheid van hun hartstocht. Wat ogenschijnlijk als een Griekse soap begint, wordt al gauw een kluwen van destructieve verlangens waarin het viertal steeds verder verstrikt raakt. Maar hoe zat het ook alweer? Bekijk hieronder de leuke animatie van het verhaal.

 

Geïnspireerd door Euripides schreef Jean Racine in 1667 dit stuk over de overlevenden van de Trojaanse oorlog, voor het hof van Lodewijk XIV, de Franse zonnekoning. Het is een scherp gecomponeerde tragedie, die voortdurend onder spanning staat doordat er zoveel onuitgesproken blijft. Daarmee werd Racine de grondlegger van het moderne psychologische drama.

 

Fantastische cast
Met een ijzersterke cast bestaande uit Roeland Fernhout, Kirsten Mulder, Ellen Parren en Matthijs IJgosse gaat Olivier Diepenhorst dit taalmonument van Jean Racine uit 1667 te lijf. Hij wil de personages niet neerzetten als slachtoffers van een onmogelijke liefde, maar als slachtoffers en dader van de geweldspiraal waarin zij leven.

Voorafgaand om 19.15 uur een gratis inleiding.


[ticket inclusief drankje & bewaakte garderobe]

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten