Ilja Leonard Pfeiffers prijswinnende roman op toneel

La Superba

Toneelgroep Maastricht
24 mrt
20:15
  • za 24 mrt
    20:15 - 23:20
    Rabozaal
    Geweest

Artistiek leider Servé Hermans regisseert 'La Superba', Ilja Leonard Pfeijffers adembenemende lofzang op de stad Genua. Een muzikale voorstelling over migranten die op zoek zijn naar een mooier en beter leven in de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. De hoofdrollen worden gespeeld door Wim Opbrouck en Angela Schijf. De livemuziek is van Axl Peleman, Ron Reuman en Roeland Vandemoortele.

Ode aan de fantasie

Een schrijver uit het Westen is neergestreken in Genua. Hopeloos verliefd is hij op het mooiste meisje van Genua dat werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de labyrintische stegen van de stad die een scala aan bewoners herbergt. De Afrikaanse rozenverkoper, de Senegalese illegaal, de schrijver uit het Westen, zelfs het mooiste meisje van Genua, er is één ding wat hen bindt. Allen hebben het onuitputtelijke verlangen naar een mooier en beter leven. En voor allen is dit verlangen een fantasie waar ze in verdwalen.

 

De scènefoto's zijn gemaakt door Ben van Duin.

 

[ticket inclusief drankje & bewaakte garderobe]

 

Vooraf gratis inleiding om 19.15 uur

Over de makers

Servé Hermans is sinds januari 2015 samen met Michel Sluysmans artistiek leider van Toneelgroep Maastricht. Hermans is als regisseur maatschappelijk geëngageerd. Hij heeft een voorliefde voor voorstellingen met beeldende ensceneringen en veel acteurs. Muziek speelt een grote rol in al zijn producties. Ilja Leonard Pfeijffer won met zijn roman La Superba de Libris Literatuurprijs 2014.

Programma

Om 19.15 uur ben je van harte welkom bij de gratis toegankelijke inleiding.

“La Superba is een muzikale en liefdevolle voorstelling over het grote, actuele thema migratie. Het toneel staat vol schone, falende figuren die elk hun best doen om te integreren in de vieze, doch romantische stad Genua.”
Regisseur Servé Hermans

Credits

Spel: Wim Opbrouck, Angela Schijf, Daan van Dijsseldonk, Joke Emmers, Kendrick Etmon, Michel Sluysmans, Dries Vanhegen en afwisselend Melissiër Boobé, Mpho Pierreux, Ture Reuman en Lushyra Sint Jago | regie Servé Hermans | tekst Ilja Leonard Pfeijffer | bewerking Jibbe Willems | muzikale leiding Ron Reuman | band Axl Peleman, Ron Reuman en Roeland Vandemoortele

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie