Theatercollege

Jan Terlouw
di 6
maart
  • di 6 mrt 2018
    20:15
    Rabozaal
    Geweest

Een bevlogen college van de natuurkundige, schrijver en voormalig politicus - Wanneer Jan Terlouw spreekt, kunt u een speld horen vallen. Hij deed veel stof opwaaien met zijn hartstochtelijke pleidooi voor het zuinig omgaan met de aarde en ‘het touwtje uit de brievenbus’. Terlouw riep burgers en politici op om de integriteit en het publieke belang weer centraal te stellen in plaats van eigenbelang en winstbejag.

In dit theatercollege combineert Jan Terlouw twee verhaallijnen. Hij vertelt over zijn ongebruikelijke carrière. Wat zijn de levenslessen en wat kunt u ermee? Ook gaat hij in op zijn grote zorg over het uitwonen van de aarde. Hoe kunnen we dat stoppen en het probleem oplossen met behoud van welvaart? Moderator is Terlouws dochter Sanne, Neerlandica en schrijfster. Als kind al stimuleerde ze haar vader tot het schrijven van zijn boeken. Iedere bezoeker ontvangt na afloop een exemplaar van ‘Kop uit ’t Zand’, een geëngageerde novelle over het klimaat (bij de prijs inbegrepen).

Let op: gewijzigde datum
In onze seizoensbrochure stond deze lezing geprogrammeerd op vrijdag 9 maart 2018. Jan Terlouw schrijft het boekenweek-essay, erg leuk en terecht vinden wij, en zal dan op het Boekenbal aanwezig zijn. Vandaar dat de lezing een paar dagen naar voren is gehaald en nu plaats vindt op dinsdag 6 maart 2018.

[ticket inclusief drankje & bewaakte garderobe]

 

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten