De Man door Europa

Lucas De Man
di 13
februari
  • di 13 feb 2018
    20:30 - 22:15
    Theatercafé
    Geweest

Een theatrale lecture performance over de opkomende generatie visionairs van Europa.

Aanslagen op Europees grondgebied, grenzen die worden gesloten, de oude dame genaamd Europa heeft het zwaar. De ontwikkeling waarin ons continent zich momenteel bevindt, vormt het uitgangspunt voor De Man door Europa. Voor deze solovoorstelling reisde Lucas De Man door Europa, deed 17 steden in 8 landen aan en interviewde meer dan 20 creators die opstaan en strijden voor verandering, om de maatschappij waarin ze leven vorm te geven. Lucas neemt jou mee op zijn reis en door de geschiedenis van Europa.

Tijdens zijn reis door Europa sprak Lucas zowel met historici over de grote ‘oude’ meesters zoals Jheronimus Bosch, Erasmus, Thomas More en Luther als de jonkies: kunstenaars, denkers en sociaal creatieve personen in de breedste zin van het woord die allen bezig zijn met hun zoektocht naar nieuwe manieren van samen-leven in deze tijden van veranderingen.

Nominatie beste voorstelling 2016
De vakjury van het Nederlands Theater Festival selecteerde ‘De Man door Europa’ als een van de beste voorstellingen van 2016.
“Lucas De Man maakte een reis door Europa, in zeventien steden interviewde hij denkers en visionairen die staan voor verandering. Via documentair videomateriaal haalt De Man in het theater een wereld aan ideeën binnen, aanstekelijk gebracht in een essayistische vorm.”

De pers over De Man door Europa:

  • “Lucas De Man pakt zijn publiek op hartveroverende wijze in” de Volkskrant
  • “Zelden meegemaakt dat een voorstelling zo’n actueel inzicht kon veroorzaken” Cultureel Persbureau
  • "charmant, amusant en onderhoudend theatraal kunstcollege" Theaterkrant

Over Lucas De Man
Lucas De Man (Roeselare, 1982) is regisseur bij HZT, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros). Lucas beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid energie die in alle richtingen stroomt: hij maakt theatervoorstellingen, beeldende kunstinstallaties, performances en projecten die buiten de disciplines treden. Hij verwondert, verstrooit, verbaast, verwart. Het doel is te komen tot een ont-moeting: een moment van niet moeten, een moment waarin je als mens jezelf mag zijn.


Concept, regie en spel: Lucas De Man | Videomontage en regie: Ruut van der Beele | Artistiek advies: Piet Menu

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten