Huang Yi & KUKA

Holland Dance Festival
1 feb
-
2 feb
Data & tickets
 • do 1 feb 2018
  20:15 - 21:20
  première
  Rabozaal
  Geweest
 • vr 2 feb 2018
  20:15 - 21:20
  Rabozaal
  Geweest

Uitgeroepen door Dance Magazine tot één van de meest belangrijke stukken van deze tijd -In zijn streven om het perfecte kind te zijn, verlangde de Taiwanese choreograaf en danser Huang Yi naar een robot als zijn vriend en compagnon. Als volwassene creëerde hij er één om mee te dansen: robot KUKA. De vindingrijke Huang bedacht een manier om vlak in de buurt van de robot te kunnen dansen, wat normaal gesproken uit veiligheidsoogpunt niet is toegestaan. Zijn eigen jeugd, waarin hij voortdurend de schijn ophield dat alles goed met hem ging, diende als grote drijfveer voor zijn choreografie. Huang Yi & KUKA is een intrigerend en aangrijpend werk over eenzaamheid en zelfrealisatie, waarin de robot en de danser haarscherp op elkaar zijn ingespeeld.

 

[ticket inclusief drankje & bewaakte garderobe]

Ook in 2018 een trotse satelliet partner van Holland Dance - Het belangrijkste internationale dansfestival van ons land strijkt de komende editie wederom in Delft neer. Een zinderende samenwerking om het publiek voor even ver weg mee te nemen. Al bijna dertig jaar haalt Holland Dance Festival uit de hele wereld primeurs naar Nederland. In Theater de Veste beleeft u in februari innovatieve dans uit Taiwan en geeft aanstormend toptalent acte de présence.

"De samenwerking tussen Holland Dance Festival en Theater de Veste beviel twee jaar geleden zo goed dat we deze opnieuw voortzetten. Passend in de thuishaven van TU Delft is er voor deze editie een speciale internationale voorstelling uitgekozen van de Taiwanese danskunstenaar Huang Yi. Hij zorgt voor een verrassende en poëtische ontmoeting met de voor en door hem geprogrammeerde robot.
Traditiegetrouw staat ook de jaarlijkse première van de Holland Dance Festival productie, ‘Talent On The Move’ in Delft op het programma. Dit rijk geschakeerd programma van korte choreografieën wordt met verve, kunnen en passie gedanst door de dansers van de toekomst van Codarts Rotterdam, de hotspot van eigentijdse dans.
Holland Dance Festival is heel blij met deze bijzondere samenwerking met het mooie Theater de Veste!"

Samuel Wuersten, artistiek en algemeen directeur Holland Dance Festival

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten