TETRIS mon amour

Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag
wo 13
december
 • wo 13 dec 2017
  20:15 - 21:15
  Rabozaal
  Geweest

Het tempo ligt hoog en de lat steeds hoger - Het computerspel Tetris is mateloos fascinerend en verslavend. Tetris veroverde razendsnel de wereld toen het in 1984 werd uitgevonden. In deze voorstelling verliezen de explosieve dansers en musici van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag zich in het spel. In ‘TETRIS Mon Amour’ ligt het tempo hoog en de lat steeds hoger. De totale ineenstorting ligt altijd op de loer.

NOISIΛ ('VISION' rotated 180°) - De nieuwe muziek wordt geschreven door Thijs de Vlieger, een van de mannen achter het wereldwijd bekende elektronische trio NOISIA. Net zoals Club Guy & Roni is NOISIA’s thuisbasis Groningen. De Club en Slagwerk Den Haag werkten al eerder samen met Thijs de Vlieger voor ‘Mechanical Ecstasy’, een productie die afgelopen seizoen een grote hit was op Oerol én in het Parijse Théâtre National de Chaillot. Met ‘TETRIS Mon Amour’ komt er een vervolg op deze succesvolle samenwerking.

 • de Volkskrant ★★★★: “Roni Haver creëert een dynamisch universum als in een verslavend computerspelletje. [...] In deze robottaal [...] combineert Haver kundig de lange lijnvoering van klassiek ballet met het schokkerige van de hiphopstijl popping. [...] De scherpte en energie van de dansers van Club Guy & Roni zijn indrukwekkend.”
 • Theaterkrant ★★★★: “In een vaak adembenemende synchroniciteit worden de patronen uitgevoerd, voortgestuwd door de muziek die feitelijk één lange, zinderende dance-track is. [...] een retestrak geënsceneerde voorstelling. [...] Als je het frustrerende van je verslaving aan een computerspelletje […] kunt omzetten in zo’n superieure choreografie, dan is die verspeelde tijd toch nog ergens goed voor geweest.”
 • NRC ★★★: “…alles hoekt en haakt precies in elkaar, perfect geplaatst en getimed [...] In de danstaal, met veel popping en voguing, worden die regels mede bepaald door de strakke, elektronische ritmes van de excellerende Slagwerkgroep Den Haag, die zich in deze voorstelling ontpopt tot geestverwant van de Duitse formatie Kraftwerk. [...] Tetris is één groot samenspel van virtuoze avatars in gestileerde, militaristisch aandoende strijdtenues.”
 • Dagblad van het Noorden ★★★★: “Beklemmende dansrollercoaster [...] Het is wonderlijk hoe krachtig de kleinste oogbewegingen werken, hoe veelzeggend sierlijke vingers zijn. [...] ... de prachtig abstracte en tekstloze dansvoorstelling van een uur zoeft voorbij met een duizelingwekkende snelheid.”

[ticket inclusief drankje & bewaakte garderobe]

Choreografie: Roni Haver | Dramaturgie: Guy Weizman | Muziekcompositie: Thijs de Vlieger (NOISIA) | Muzikale leiding: Fedor Teunisse | Dans: Camilo Chapela, Angela Herenda, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson, Igor Podsiadly e.a. | Live muziek: Jonathan Bonny, Pepe Garcia en Niels Meliefste


"Afgelopen seizoen stond de zaal op z’n kop tijdens de Bollywood afsluiter bij ‘Happiness’ door Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag. Het was één grote swingende happening. De Volkskrant vatte deze hit uitstekend samen: “Een springvat vol stuiterende snuiters en elektrificerend tromgeroffel, maar wel één die op het netvlies blijft. Allemaal verbasteren ze klassieke balletposes tot gewaagde dansacrobatiek. Gespierd, banaal, uitdagend.” Een oproep aan u: maak dit discipline overschrijdende gezelschap mee en duik in hun fascinerende ongebreidelde creativiteit." Jasper Weck, programmeur Theater de Veste

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Sluiten