Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)

Het Nationale Theater
vr 20 okt 20:15
vr 20 okt ’17
20:15
  • vr 20 okt ’17
    20:15
    Theaterzaal

Alle stukken van Shakespeare op één avond! De grappigste opfriscursus, of de snelste introductie ooit op ‘s werelds grootste theaterschrijver: William Shakespeare. Want wat is er nodig om diens complete oeuvre op het podium te brengen? Niet meer dan drie mannen en wat attributen. Alle 27 avondvullende stukken - met in totaal 1834 personages - zijn lichtjes ingekort, met de perfecte theateravond als resultaat.

Van Romeo en Julia, tot Hamlet, van As you like it tot De Storm, van Midzomernachtsdroom tot Wintersprookje; alles komt aan bod. In regie van Theu Boermans brengen Jappe Claes, Vincent Linthorst en Bram Suijker alle Shakespeares personages tot leven. Een razendsnelle komedie in de beste slapstick-traditie.

Langstlopende komedie van West End
'Het verzamelde werk van William Shakespeard (ingekort) is met negen jaar de langstlopende komedie op West End. Een must-see voor de theaterliefhebber!

  • “Komediant Bram Suijker steelt de show in deze dolkomische Shakespeare-revue’’ Volkskrant ★★★★
  • “Dat het goede acteurs zijn, hoor je ook aan de stilte in de zaal als ze even serieus zijn’’ Theaterkrant ★★★
  • “Een slimme mix van theater voor highbrow Shakespearekenners en voor mensen die alleen een globale kennis hebben van het werk van Shakespeare’’ RiRo Toneelrecensies ★★★★
  • “Zoveel intelligentie en slapstick-humor dat het publiek volledig platging en zelfs met plezier meedeed’’ Kunsthart (geeft geen sterren)

Tekst: Adam Long, Daniel Singer en Jess Winfield
Tegie: Theu Boermans
Cast: Jappe Claes, Vincent Linthorst en Bram Suijker


[ticket inclusief drankje & bewaakte garderobe]