Kindercollege over Biomimicry [8+]

Uitvindingen uit de natuur
za 7 okt 15:30
za 7 okt ’17
15:30
  • za 7 okt ’17
    15:30
    Theatercafé

De natuur inspireert ons. En zeker als we gebruik maken van haar 3,8 miljard jaar ervaring! Dit kindercollege gaat over biomimicry, het vakgebied waarin de wetenschapper/ontwerper/kunstenaar zich laat inspireren door de natuur en toepassingen bedenkt voor ons leven.

Kijk voor altijd anders naar de natuur!

Hoe zorgt de haai ervoor dat er geen algen groeien op zijn huid? Het antwoord zorgt voor veel schonere ziekenhuizen. En wist je dat de zonnepanelen niet zo goed waren als we niet naar vlinders hadden gekeken? En dikke voeten heb jij hopelijk nog niet, maar voor veel wat oudere mensen is dat een groot probleem. Hoe doet de giraffe dat, met die lange slanke poten?

De lezing wordt gegeven door Dr.ir. Ingrid de Pauw van de TU Delft. En jullie gaan ook actief zelf aan de slag. Je mag hiervoor een laptop meenemen, maar dat is niet noodzakelijk.

Interactieve lezingen voor nieuwsgierige kinderen - Echte kindervragen worden door wetenschappers van de TU Delft en andere universiteiten in Nederland uitgelegd in boeiende en interactieve colleges voor een breed kinderpubliek. Een speciaal hiervoor opgerichte kinderredactie van acht kinderen bepaalt de onderwerpen van de lezingen. Van alles kan langs komen. Houdt voor de actuele thema’s onze website in de gaten. De lezingen zijn geschikt voor kinderen vanaf acht jaar, ook ouders zijn van harte welkom. De kindercolleges worden in samenwerking met Stichting Klasssewerk georganiseerd.

De data van de colleges in het seizoen 17|18 zijn 7 oktober, 11 november 2017 en 27 januari en 24 maart 2018.