Chapman for President, de speelfilm zonder beeld

Eef van Breen Group
16 mrt
20:15
 • do 16 mrt
  20:15 - 21:55
  Theaterzaal
  Geweest

Een speelfilm-zonder-beeld op kleurrijke, meeslepende muziek door Eef van Breen, de componist van o.a. de theaterhit Borgen.

‘Chapman for President’ neemt ons mee op een hallucinerende treinreis door landschappen, buitenwijken, revoluties. Ogen dicht en zweef weg op de klanken en kleuren van veertien musici, acteurs en filmgeluiden. Een speelfilm zonder beeld, waarin u kennis maakt met een nieuwe manier van luisteren en zo een film maakt van uw eigen verbeelding. Met nieuwe muziek van Eef van Breen Group en vlijmscherpe teksten van Anne Vegter (Dichter des Vaderlands) en Ko van den Bosch.

Eef van Breen, van huis uit jazztrompetist, is één van de belangrijkste aanwinsten in de Nederlandse jazzwereld. Hij schreef muziek voor producties van onder andere Toneelgroep Amsterdam, Toneelschuur Producties en de theaterhit van 2016, het met vele sterren bekroonde ‘Borgen’, door het Noord Nederlands Toneel.

Let op: U zit op het toneel en kunt indien gewenst uw eigen poef, kussen, yogamat meenemen. Het staat u ook vrij om gewoon plaats te nemen in de theaterstoelen die klaar staan.

Publieksreacties:

 • “Met mijn ogen dicht me laten meevoeren in een andere wereld! Fantastisch.”
 • “Wat een voorstelling! Uniek in samenstelling en klankbeleving. Echt, film zonder beeld is mogelijk! Een absolute aanrader!
 • “Ook een emmer maakt muziek. Inspirerend, super, alles komt aan; hard, zacht. Stiltes zijn voelbaar”
 • “Een overweldigende ontroerende meeslepende voorstelling waardoor ik weer wakker word uit een langzaam inkapselen van de routine van het gewone leven wat niet gewoon blijkt”
 • “Iets bijzonders om mee te maken. Erg leuk. Kom je niet vaak tegen”

Credits:

 • Concept, compositie, koperblaasinstrumenten en zang: Eef van Breen
 • Tekst en live spreekstem: Anne Vegter en Ko van den Bosch
 • Muziek: harp en zang: Eva Tebbe, viool: Hadewych Hofland en Emmy Storms, altviool: Maaike-Merel van Baarsel, cello: Timothee Busch, contrabas en tuba: Stathis Elio, fluit: Marije van den Berg, slagwerk: Marcel Andriessen, drums: Joost Lijbaart, geräuschmacher: Vera Galesev
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie