D&A

Dorine Wiersma
wo 2 nov 20:30
wo 2 nov ’16
20:30
  • wo 2 nov ’16
    20:30
    Rietveld Theater
“Een van de beste vijf cabaretvoorstellingen van 2015.” (NRC Handelsblad) - Dorine Wiersma vertelt zingend en gitaar spelend over haar familie. Over een nicht met een dwangneurose, de opvoedkunsten van een geschifte tante, een opa die fout was in de oorlog, hypochonders, kleptomanen en andere aan- en bloedverwanten. “Een van de beste vijf cabaretvoorstellingen van 2015” (NRC Handelsblad) door een “uniek talent” (de Volkskrant).
 
De Volkskrant ★★★★: "Lappen tekst zoals we die gewend waren van tekstdichters van twee generaties terug, maar geen woord te veel. De informatie wordt grappig en knap gestapeld en voorzien van muziek die bij ieder familielid apart past, van fijnzinnige rap tot bloedstollend mooie bossa-nova. (...) En wat is Wiersma's gitaarspel toch een genot: vernuftige akkoordenschema's en meesterlijke ritmewisselingen. Een uniek geluid in het cabaretlandschap."
 
NRC Handelsblad ★★★★: "Het is een bont assortiment dat ze aan het woord laat, in vormvaste vertelteksten met een slimme woordkeus, geestige wendingen en een hoge mate aan muzikaliteit. Daar zitten potentiële klassiekers tussen als een languissant lied van een doorrookte Bloemendaalse die „graag nog eens een keer met zo’n lekkere neger” zou willen, en een niet eerder vertoond stuntnummer waarin ze op een Drs P.-achtig ritme een goocheltruc beschrijft en tegelijkertijd uitvoert."
 
Theaterkrant ★★★★: "Gitaar is haar instrument en die bespeelt ze als geen ander in het kleinkunst- en cabaretcircuit. Het lijkt alsof ze met elk programma dat ze maakt steeds meer van haar vaardigheden laat horen. Geen enkel nummer in D&A heeft ‘zomaar een melodietje’, want elk complex familielid heeft een eigen muzieksfeer meegekregen. Klassiek, jazzy, rap, pop, flamenco of Zuid-Amerikaans."

Locatie:
Deze voorstelling vindt plaats in het Rietveld Theater. Adres: Rietveld 49, 2611 LH Delft (015-7370406). Let op: in het Rietveld Theater kunt u niet pinnen.