Bosch Dreams [Festival Visuals]

7 Fingers & Theatre Republique Kopenhagen
do 13 okt 20:15 - 21:40
do 13 okt ’16
20:15 - 21:40
  • do 13 okt ’16
    20:15 - 21:40
    Theaterzaal
Magisch, mystiek en eigentijds circustheater ter ere van Jheronimus Bosch - Boudewijn de Groot bezong ‘het circus Jeroen Bosch’ al in een van zijn bekendste liedjes. Hij schetste een lange stoet vol merkwaardige figuren: vuurrode duiveltjes, wandelende vissen, dieren met een trechter op hun kop, onheilspellende fantasiewezens, wellustige jonkvrouwen.

Het internationaal gevierde circusgezelschap Les Sept Doigts de la Main brengt deze liederlijke optocht tot leven in ‘Bosch Dreams’, een show vol wonderlijke acts, verschijningen en verdwijningen.
 

De Canadese groep behoort tot de voorhoede van le nouveau cirque, het nieuwe circus, een combinatie van theater, dans, muziek en poëzie. En poëtisch zijn de voorstellingen, met pure dans van hoog niveau, waarin naadloos circustechnieken als Russische balk, Chinese paal, jongleren en tumbling zijn verwerkt. Het zijn fysieke toeren die zich uitstekend lenen voor het weergeven van de surrealistische verbeeldingswereld van de vijfhonderd jaar geleden gestorven schilder, wiens leven en werk dit jaar worden herdacht.

Artistiek concept: Samuel Tetreault

[ticket inclusief drankje | bewaakte garderobe]