"Eten is een feest!"

perCaso foodatelier
do 10 mrt en za 12 mrt
do 10 mrt ’16
en
za 12 mrt ’16

Deze week neemt archicook Antonella Petrai u mee op een culinair avontuur naar Napels; zijn kust (Sorrento) en zijn eilanden ( Capri en Ischia).

<< klik hier voor het menu >>

Op culinaire reis door Italië
PerCaso foodatelier presenteert in ons pop-up restaurant een reeks bijzondere Italiaanse 'eetverhalen'. Deze ‘Storie Italiane di cibo’ zijn heerlijke zinnenprikkelende proeverijen en menu’s uit de kooktraditie van Zuid- en Noord-Italië.
Klassieke menu’s en verrassende proeverijen

PerCaso heeft een wekelijks wisselende kaart waarbij Antonella Petrai, archicook van perCaso foodatelier, u meeneemt op reis door Italië. U kunt kiezen uit het menu bestaande uit vier gangen te weten, antipasto, primo, secondi en contorno. Op de kaart vindt u klassieke en traditionele gerechten uit de regionale Italiaanse keuken, maar ook de moderne keuken is Antonella niet vergeten.

Kom lekker eten!
Het pop-up restaurant van Theater de Veste is elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Prijzen: menu € 25,00, proeverij € 15,00, desserts € 5,50. Reserveringen kunnen gemaakt worden via eten@theaterdeveste.nl onder vermelding van uw naam, contactgegevens, het aantal personen en de datum.

==============================

Italië biedt van Noord naar Zuid zoveel smaken dat het onmogelijk is om allemaal op de kaart te zetten. De proeverij biedt dan uitkomst. Deze traditionele gerechtjes zijn 5 à 6 amuses met ieder een eigen ‘eetverhaal’. Als u na alle culinaire ontdekkingen nog een plekje over heeft, heeft u de keuze uit fruit of een heerlijk chocolade dessert.

"Ik ben een geboren Napolitaanse en inmiddels meer dan 10 jaar woonachtig in Nederland. Al meerdere jaren ben ik bezig met koken en met plezier probeer ik de Italiaanse eetcultuur over te brengen op anderen. Dat doe ik in de vorm van PerCaso Foodatelier. In mijn keuken maak ik gebruik van traditionele familierecepten. Bij het klaarmaken van deze gerechten denk ik aan de mensen van wie ik deze recepten heb gekregen. Zo is er de aubergine uit de oven van mijn moeder, het gerecht met gamba's en artisjokken van mijn vader en de pudding met cacao van mijn schoonmoeder. Zo ontstaan mijn eetverhalen." (Antonella Petrai)

Buon appetito!