Opmaat Delft Chamber Music Festival

Liza Ferschtman, Berlage Saxofoonkwartet, Frommerman, Cora Burggraaf
zo 29 mei 11:30
zo 29 mei ’16
11:30
  • zo 29 mei ’16
    11:30
    Theaterzaal

Voorproefje van het Delft Chamber Music Festival - Begonnen in 1997 met Isabelle van Keulen als artistiek leider en in 2007 overgedragen aan Liza Ferschtman is het Delft Chamber Music Festival uitgegroeid tot één van de meest prominente kamermuziekfestivals in Europa. Elf dagen lang komt een internationale cast van de beste musici bij elkaar om kamermuziek te spelen. Ieder festival kiest Liza een thema dat consequent door het hele programma heen speelt, wat tot verrassende en unieke concer-ten leidt. Dit jaar bestaat het festival 20 jaar en heeft als thema: DNA: essentie onderzocht.

Om de feestelijke 20e editie extra luister bij te zetten speelt Liza Ferschtman een speciaal opmaatconcert samen met een paar van haar festivalmusici in Theater de Veste, als teaser om een tipje van de sluier oplichten van wat in de zomer op het Prinsenhof plaats zal vinden. Op het programma staan o.a. het Berlage Saxophone Quartet en Frommermann. Ook worden de teksten, die gerenommeerde schrijvers Griet op de Beeck, Bas Heijne, Paulien Cornelisse en Niña Weijers speciaal voor de opera ‘Die Sieben Todsünden’ op 6 augustus schreven, tij-dens dit concert voorgedragen.

Uitvoering:

  • Berlage Saxofoonkwartet
  • Frommermann, met special guest: Cora Burggraaf
  • Liza Ferschtman, speelt werk en zij leest teksten voor van o.a. Griet op de Beeck en Nina Weijers
     

Het Delft Chamber Music Festival vindt van 28 juli t/m 7 augustus 2016 plaats. Zie voor meer informatie en het uitgebreide programma: delftmusicfestival.nl