A house in Asia

Agrupación Señor Serrano
do 14 apr 20:15 - 21:15
do 14 apr ’16
20:15 - 21:15
  • do 14 apr ’16
    20:15 - 21:15
    Theaterzaal

Een hallucinerende western over onze wereld na 9/11
‘A House in Asia’ verwijst naar de huizen van Bin Laden. Zijn echte huis in Pakistan, het nagebouwde in de VS, waar commando’s hun aanval trainden en een versie in Jordanië op de set van de film ‘Zero Dark Thirty’. Het vierde huis staat als maquette op ons podium. Agrupación Señor Serrano brengt een hallucinerende western over het decennium na 9/11. U reist terug naar de slagvelden van het verleden en komt uit bij de strijd tussen indianen en cowboys. ‘Geronimo’ was de leider van de Apaches, maar ook de bijnaam die Amerikaanse commando’s gebruikten voor Bin Laden. Met handcamera’s, maquettes, speelgoedindianen, flarden film en linedancers trekken de spelers onze perceptie van de werkelijkheid in twijfel; met humor, vakmanschap en op een stuwende soundtrack.

  • Concept: Àlex Serrano, Pau Palacios en Ferran Dordal
  • Spel: Àlex Serrano, Pau Palacios en Alberto Barberá
  • Video: Jordi Soler
  • Soundscape: Roger Costa Vendrell

[ticket inclusief drankje | bewaakte garderobe | Engels gesproken, Nederlandse boventiteling]

Pop-up restaurant: Storie Italiane di cibo
PerCaso foodatelier presenteert in ons pop-up restaurant een reeks bijzondere Italiaanse 'eetverhalen'. Deze ‘Storie Italiane di cibo’ zijn heerlijke zinnenprikkelende proeverijen en menu’s uit de kooktraditie van Zuid- en Noord-Italië, samengesteld door Antonella Petrai, archicook van perCaso foodatelier.

U kunt wekelijks kiezen uit een wisselende kaart, met proeverijen, menu’s en desserts. Het restaurant is iedere donderdag t/m zaterdag geopend vanaf 18.00 uur. Reserveren kan via eten@theaterdeveste.nl o.v.v. uw naam, contactgegevens, het aantal personen en de datum.


de Volkskrant, 12 april 2016 (Annette Embrechts, ****)
A house in Asia biedt ingenieuze kijk op terrorisme
Het epicentrum van de jacht op terroristen ligt al lang niet meer bij dat zwaarbeveiligde huis in Abbottabad waar vijf jaar geleden Osama Bin Laden werd doodgeschoten tijdens de geheime operatie Geronimo. De beeldende theatermakers van het Spaanse gezelschap Agrupación Señor Serrano grijpen die historische gebeurtenis aan om te laten zien hoe gekleurd ons westerse perspectief op die achtervolging is. (…) Dat huis telt drie identieke versies: één zwaar beveiligd in Abbottabad, een kopie op een militaire basis in North Carolina en de derde op filmlocatie in Jordanië, waar de gedramatiseerde reconstructie ‘Zero Dark Thirty’ is opgenomen. Origineel en imitatie lopen steeds ingenieuzer door elkaar. Zo terloops als de mannen hun speeltjes hergroeperen, zo alert moet je ze volgen. Dit beeldend objectentheater geeft laag na laag nieuwe inzichten prijs.