Barricade

Leoni Jansen & Izaline Callister
di 29 sep 20:15
di 29 sep ’15
20:15
  • di 29 sep ’15
    20:15
    Theaterzaal

De kracht van (protest)songs
Leoni Jansen en Izaline Calister gaan als ‘Sisters in Arms’ op zoek naar songs die de wereld hebben veranderd. Want ook zij beseffen...’Times They Are A-Changin’ en daarin speelt muziek een grote rol. Terwijl onze minister-president rustig slaapt, gaan Jansen en Calister de barricade op en zingen liedjes die verandering teweeg hebben gebracht en vertellen ze het verhaal erachter. Muziek die de wereld op de been hield tijdens De Tweede Wereldoorlog, de dictatuur in Latijns-Amerika en ten tijde van de slavernij en Apartheid. De zangeressen vragen aan een aantal politici, opiniemakers en nieuwsbrengers wat hun favoriete protestsong is. Elke avond komt één van hen langs om daarover te vertellen. Deze avond is Frénk van Linden te gast om te vertellen over zijn favoriete protestsong.

Frénk van der Linden vertelt in Barricade over zijn favoriete protestsong
Frénk van der Linden (57), freelance journalist, werkt voor onder meer de NTR-radio (Kunststof), KRO/NCRV-televisie (Brandpunt) en de Volkskrant. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews, reportages en documentaires. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad.
Van der Linden is regelmatig te gast in De Wereld Draait Door. Naast zijn journalistieke en literaire werk leidt hij debatten en congressen. Ook geeft hij masterclasses interviewtechniek op scholen en redacties van kranten, tijdschriften en radio/televisieprogramma's. Hij is initiatiefnemer en presentator van het jaarlijkse Grote InterviewGala in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

  • Zang en gitaar: Leoni Jansen
  • Zang: Izaline Calister
  • Gitaar: Erik Rutjes
  • Bas: Phaedra Kwant

Naar een idee van Kathleen Ferrier

[ticket inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Credits

 Foto credits: Ben Kleyn