Fellini

Noord Nederlands Toneel
1 nov
20:15
 • vr 1 nov
  20:15
  Theaterzaal
  Geweest

Ode aan de fantasie en verbeeldingskracht
De theatervoorstelling Fellini dompelt je onder in het leven van de Italiaanse filmregisseur Federico Fellini. We gaan terug naar zijn kindertijd en zijn kennismaking met het reizende circus. Een indrukwekkend moment voor de jonge Fellini, hier ontstond zijn grote fascinatie voor het circus. Geheel in stijl van de theatrale fantasiewereld van Il Maestro prikkelt deze voorstelling je fantasie met circusacts in Fellini-stijl, uitbundige kostuums van Johanna Trudzinski en live muziek van componist Eef van Breen. Van Breen laat zich inspireren door het werk van Fellini's levenskameraad Nino Rota.

 • de Volkskrant: 4 sterren: "Vermaak dat raakt... feest der herkenning... evenwichtig, exuberant en weelderig... Circus, commedia dell'arte, clownerie, catwalk, glamour, het kan haast niet op..."
 • NRC-Handelsblad: 4 sterren: "Roodfluwelen circusgordijnen en wervelende scènes met clowns, een luchtacrobate en bruisende livemuziek roepen een betoverende wereld op."

Fellini (1920-1993)
Fellini is één van de belangrijkste filmregisseurs van de vorige eeuw. Hij won vijf Oscars, voor La Dolce Vita, Amarcord, 8 ½ en La Strada en, vlak voor zijn dood, voor zijn hele oeuvre. Hij zoekt in zijn films op een kleurrijke, vermakelijke manier naar de betekenis van zijn leven. Een zoektocht waarin hij put uit herinneringen, leugens, dromen, fantasieën, obsessies en magie. Net als een echt mens. Met zijn excentrieke en eigenzinnige stijl is Fellini voor Mafaalani en Van den Bosch een groot inspirator als het gaat om ‘wezenlijk’ vermaak. Onze samenleving vraagt om verlangens die geen geld kosten en om dromen die geleefd worden. In deze bruisende voorstelling creëert Fellini deze dromen waar je bij staat.

 • Regie: Ola Mafaalani
 • Regie en tekst: Ko van den Bosch
 • Spel: Eef van Breen (Nino Rota), Klára Alexová, Ko van den Bosch (Fellini), Maartje van de Wetering, Peter Kuit (tapdanser), Peter Vandemeulebroecke, Sadettin Kirmiziyüz, Jochem Stavenuiter, Simone Heitinga (aerial artist), de jonge Fellini wordt wisselend gespeeld door: Juva si Ahmed, Ollie Becker, Stijn van der Eijk, Sven Elgood, Harvey Gee, Jordan Luesink en Aart Wind

Voorafgaand aan de voorstelling organiseren wij om 19.15 uur een inleiding. U bent van harte uitgenodigd.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie