Lebensraum

Jakop Ahlbom
za 6 okt 20:15
za 6 okt ’12
20:15
  • za 6 okt ’12
    20:15
    Theaterzaal

Winnaar Delftse Kijker 2012 opnieuw op het programma - Theatermaker Jakop Ahlbom heeft met zijn voorstelling 'Lebensraum' de pulbieksprijs De Delftse Kijker gewonnen en komt begin oktober terug met deze  zinsbegoochelende theaterproductie. Wie zijn voorstellingen kent, weet dat hij een meester is in het creëren van surreële werelden waar de logica een nieuwe betekenis krijgt. 

Gratis toegankelijk voor Vrienden van Theater de Veste - Vrienden van Theater de Veste mogen gratis naar deze voorstelling. U kunt reserveren via de kassa van Theater de Veste (015-2121312) of via deze website (let op: eerst inloggen met uw account en 1,50 adminstratiekosten per kaartje).

Diner voorafgaand aan de voorstelling - Het is mogelijk om te genieten van een heerlijk theaterdiner a € 15,00 per persoon. Hiervoor kunt u apart kaarten reserveren, klik hier voor meer informatie en reservering van plaatsen.

Enthousiaste reacties op prijswinnende voorstelling:

Dat stille films al lang niet meer stoffig zijn bevestigt het succes van de speelfilm 'The Artist' en de voorstelling 'Lebensraum'. Zo schreef de Volkskrant:"Jakop Ahlbom, Reinier Schimmel en Silke Hundertmark jongleren zich geraffineerd door deze huiskamerslapstick gebaseerd op de getimedemotoriek uit komische stomme films." [de Volkskrant ****]

Actrice Silke Hundertmark is door de VSCD toneeljury genomineerd voor de Colombina 2012, de prijs voor de beste vrouwelijke bijdragende rol in eentheatervoorstelling. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de toneelprijzen wordt een actrice genomineerd voor een rol zonder tekst.

Uit het juryrapport van de VSCD: Met zeer nauwkeurig bewegingsspel brengt Hundertmark in deze bijzondere voorstelling een houten pop tot leven. Haarspel is technisch razend knap en tot in de finesses secuur, waardoor je als publiek lang blijft geloven dat de pop ook echt van hout is. Die grens tussen object en levendpersonage weet deze jonge actrice bewonderenswaardig vorm te geven.

Naast de Delftse Kijker van Theater de Veste, beloonde het publiek de voorstelling met de prijs van de Wijkjury Utrecht  en won Jakop Ahlbom voor de derde keer de Toneelkijkersprijs van Theater aan het Spui te Den Haag.

Credits

Muziek na afloop
Na afloop van de voorstelling draait Mr. Moodswing zijn allerbeste funk, house, klassiekers en moderne muziek. Met zijn verrassende stijl laat hij iedereen in het B&L Theatercafé dansen. U bent van harte uitgenodigd!