Kamermuziekfestival (zondagprogramma)

Masataka Goto, Bram Sambeek e.a.
zo 25 nov 11:30
zo 25 nov ’12
11:30
  • zo 25 nov ’12
    11:30
    Theaterzaal

Kamermuziekfestival met louter ‘prijswinnaars’
In het weekend van 24 en 25 november presenteert Theater de Veste een kamermuziekfestival met unieke prijswinnaars op één podium. Onder de bezielende leiding van Radio 4 presentator Lex Bohlmeijer wordt in twee dagen een prachtig concertprogramma ten gehore gebracht, aangevuld met onder meer interessante interviews en documentaires.

Zondagprogramma 25 november

11:30 – 16.15 uur (inclusief lunch)
Opening van het dagprogramma door Radio 4 presentator Lex Bohlmeijer, met toelichting over de verschillende muziekprijzen en musici en voorafgaand aan ieder optreden een kort interview met de musici.

Programma:

  • Winnaar Amsterdamse Cello Biënnale: Harriet Krijgh. Zij wordt begeleid door Sophiko Simsive (piano). Zij brengen 'Sonate in F voor cello en piano, opus 99' van Johannes Brahms.
  • Bram van Sambeek (fagot): voor fagot bewerkte fluitsonate in a klein van C.P.E. Bach en ‘Woodlands’ van Sebastian Fagerlund
  • Pauze inclusief lunch
  • Izhar Elias (gitaar): ‘Drie eeuwen gitaren’: 17e eeuws werk van Sanz en Corbetta, 19e eeuws werk van Rossini en 20e eeuwse gitaarmuziek van De Falla en Turina
  • Ties Mellema (saxofoon): ‘Cello Suite no. 1’ van Johann Sebastian Bach, ‘Improvisation’ van Ryo Noda en ‘Melodies 9’ van Philip Glass
  • Pauze
  • Inleiding Lex Bohlmeijer over de Japanse pianist Masataka Goto en het Frans Liszt Concours.
  • Masataka Goto (piano): Liszt bewerkingen van werk van Rossini, Schubert, Chopin e.a.
  • Afsluiting Lex Bohlmeijer
     

De juiste snaar raken met excellente musici
Tijdens dit sfeervolle festival wordt u getrakteerd op schitterende kamermuziekconcerten van bijzonder hoog niveau. Alle musici zijn gelauwerd met prestigieuze prijzen of winnaars van concoursen.

Interviews, lunch en diner
Tussen de verschillende programmaonderdelen zijn er interviews door Radio 4 presentator Lex Bohlmeijer met de musici. Verder is bij het zondagprogramma een lunch inbegrepen en bestaat er een mogelijkheid om op zaterdagavond voorafgaand aan het avondprogramma te dineren.

Kaartverkoop en extra informatie
Met een passe-partout heeft u toegang tot alle onderdelen van het festival, inclusief de filmvertoning én een aantrekkelijk prijsvoordeel. U kunt ook losse kaarten kopen voor de verschillende onderdelen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theater de Veste via: 015-2121312. Voor een overzicht van het festival, klik hier.