[passe-partout hele festival]

Kamermuziekfestival passe-partout
za 24 nov 13:00
za 24 nov ’12
13:00
  • za 24 nov ’12
    13:00
    Theaterzaal

Kamermuziekfestival passe-partout

In het weekend van za 24 & zo 25 november kunt u met een passe-partout alle concerten bezoeken van het kamermuziekfestival. U krijgt ook gratis toegang tot het filmprogramma.

Prijs: € 46,45 | reductie € 42,00 | jeugd € 22,58


Kamermuziekfestival ‘Prijswinnaars’

Tijd voor iets bijzonders
Kamermuziek is al sinds het eerste seizoen van Theater de Veste een geliefd en populair genre. Een weekend lang betreedt daarom een bonte stoet topmusici het podium in een gevarieerd en exclusief programma met als rode draad: ‘Prijswinnaars’.

Een greep uit het programma:

zaterdag 24 november 2012
Op zaterdag 24 november worden van 13.00 tot 17.30 uur boeiende en exclusieve muziekdocumentaires vertoond. U kunt in- en uitlopen of de hele serie films (o.a. documentaires over Ida Haendel en Janine Jansen) bekijken.
Toegang € 5,00 (gratis bij passe-partout).

’s Avonds verwelkomen wij het EnAccord String Quartet, zij ontvingen in 2010 de prestigieuze Kersjesprijs. Na de pauze zingt bariton Henk Neven liederen van Schubert en Fauré, begeleid door Hans Eijsackers op piano.

Zondag 25 november 2012
De Amsterdamse Cello Biënnale heeft na drie edities een internationale reputatie verworven. In oktober 2012 is het weer zo ver. De winnaar van dit concours: Harriet Krijgh zal de spits afbijten deze zondag.

De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van OCW aan een musicus kan worden uitgereikt. In 2010 kregen vier personen deze prijs waaronder Izhar Elias (gitaar), Ties Mellema (saxofoon) en Henk Neven (bariton) - waarbij Henk Neven op zaterdag aanwezig is. Alle drie komen zij naar Delft. En Bram van Sambeek (fagot) komt, die de prijs in 2009 won. Zoveel prijswinnaars bij elkaar: bereid u voor op een verrassende wending in het programma.

Iedere drie jaar wordt in Utrecht het Internationale Frans Liszt Concours gehouden, een zeer zware pianocompetitie. De winnaar van de eerste prijs in 2011, Masataka Goto uit Japan, blijkt juist in Nederland te zijn in de week voor dit festival en sluit graag af.

Ceremoniemeester Lex Bohlmeijer
Tijdens het festival is Radio 4 presentator Lex Bohlmeijer uw ceremoniemeester. Hij interviewt de musici op het podium en in de foyer.

En natuurlijk sluiten we het festival af met een goed glas wijn in de foyer!