De Afscheidsmonologen

Rian Gerritsen e.a.
wo 6 jan 20:15
wo 6 jan ’10
20:15

BN-ers openhartig over de dood - ‘De Afscheidsmonologen’ is de jongste loot aan de zeer succesvolle monologenreeks, die tot nu tot de prachtige voorstellingen ‘De vagina monologen’, ‘De gesluierde monologen’ en ‘Het goede lichaam’ opleverde. ‘De Afscheidsmonologen’ bestaat uit ontroerende en originele monologen over de dood. Spraakmakende schrijvers en persoonlijkheden als Kees van Kooten, Judith Herzberg en Gijs Scholten van Aschat tekenden voor een persoonlijk verhaal over dit universele onderwerp. Ze worden gebracht door topacteurs en BN-ers die iedere voorstelling in wisselende bezetting hun opwachting maken. Het aftakelingsproces, rouwverwerking en het leven na de dood komen aan bod, maar ook onderwerpen als modeverschijnselen en rituelen rond de dood. Het is niet allemaal pijn en verdriet wat de klok slaat, om de dood kan en mag ook gelachen worden tijdens deze voorstelling vol herkenbare, ontroerende én verrassende verhalen. 
 

Foto bij de premiere:

Quotes:
"Innemende lezers Noraly Beyer en Joost Prinsen scheppen een melancholieke sfeer (...) Ook steeds aanwezig is muzikant Arend Niks, die het geheel completeert met verrassende composities, spel op onder meer een blaaspiano, en af en toe een woord. (...) De teksten (...) zijn afwisselend ingetogen, weemoedig, schrijnend, maar ook geestig en met vaak onvermoede wendingen. (...) Neem daarbij het innemende 'spel' van Prinsen en Beyer, aangevuld met fraaie vid! eobeelden, en hun scnes ademen een melancholieke sfeer." (de Volkskrant)

  

Credits

Tekst: Judith Herzberg, Kees van Kooten, Sara Kroos, Koos Meinderts, Gijs Scholten van Aschat, Nilgün Yerli e.a.
Regie: Leopold Witte
Spel: Rian Gerritsen en: Frits Barend, Noraly Beyer, Peter Blok, Sipke Jan Bousema, Nelli Cooman, Hanneke Groenteman, Nelleke van der Krogt, Marga van Praag, Ria Visser e.a.