Ben jij onze nieuwe collega met passie voor horeca?

We hebben een bedrijfsleider vacature!

Theater de Veste is het theater van nu en van de toekomst met een duidelijke eigen signatuur, geheel in lijn met innovatiestad Delft. We zijn een eigentijdse, eigenzinnige en multidisciplinaire plek in de randstad met een onderscheidende kwaliteitsprogrammering, die bestaat uit theater- innovatie- en debataanbod. We presenteren met plezier dit aanbod dat gaat van spraakmakend theater tot zinnenprikkelende dans, van het beste cabaret tot innovatieve wetenschappelijke events, zowel nationaal als internationaal. Onze samenwerkingen reiken van stad tot land en verder. Per seizoen vinden er ruim 250 voorstellingen, evenementen en programma’s plaats.

Theater de Veste zoekt twee:

Bedrijfsleiders horeca 


Als bedrijfsleider horeca zorg je dat onze theateravonden op rolletjes lopen. Je voert regiediensten tijdens onze voorstellingen en andere activiteiten en bent hiermee het eerste aanspreekpunt op het gebied van horeca en dienstverlening voor onze bezoekers én voor de optredende artiesten.

Je werkt zelf mee en bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de horeca-activiteiten zoals de ontvangst, begeleiding en bediening van het publiek en artiesten voorafgaand, tijdens pauzes en na afloop van de voorstelling/activiteit. Je coördineert en instrueert tijdens de regiediensten het horecateam en stimuleert teamwork, je houdt toezicht op de invoering en naleving van normen en voorschriften en op representabele verzorging van personeel en publieksruimtes. Je treedt op bij klachten, calamiteiten en incidenten (BHV).

Kortom, je bent het gezicht van de avond en zorgt dat de bezoekers en artiesten niets tekortkomen.

Je voert daarnaast voorbereidende werkzaamheden uit, zoals roostering, afdelingsadministratie en de financiële afdracht. Je draagt zorg voor het werven/inwerken van horecakrachten, opstellen van draaiboeken en je doet bestellingen en inkopen van o.a. food & beverage. 

Je rapporteert aan het hoofd horeca.

Het team horeca & evenementen bestaat uit het hoofd horeca, bedrijfsleiders, een medewerker sales en verhuringen en een team van ongeveer 25 horecakrachten, dat grotendeels uit studenten bestaat. Gezamenlijk een prachtig team, dat zorg draagt voor onze theateravonden en ook voor verhuringen, zoals bijvoorbeeld wetenschappelijke congressen, bedrijfsbijeenkomsten en andere manifestaties. Als theater van de toekomst maakt randprogrammering in de vorm van bijvoorbeeld afterparties, kunstzinnige en technische belevingen, debatten, diners en proeverijen steeds meer deel uit van ons aanbod.

Profiel

 • Je bent een horecamens pur sang
 • Je hebt affiniteit met theater
 • Je bent klantgericht: je bent pas tevreden als de gasten en artiesten dat zijn
 • Je hebt snel overzicht, kunt structureren én improviseren
 • Je bent stressbestendig, besluitvaardig en oplossingsgericht
 • Je bent communicatief vaardig en begeleidt het team van horecakrachten op een heldere en motiverende wijze
 • Werkt zelfstandig, hebt overzicht en een hands-on mentaliteit
 • Je hebt oog voor details en sfeer
 • Je hebt visie op horeca in een theater en denkt graag mee over o.a. randprogrammering of events
 • Hebt geen problemen met onregelmatige werktijden
 • Bent woonachtig in Delft of directe omgeving 
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie óf: 
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een horecafunctie en bent toe aan een volgende stap waarin je ook collega’s aanstuurt. Geef helder aan waarom jij klaar bent voor deze stap.

Wij bieden je een prachtige functie in een van de leukste theaters van Nederland, in een geweldige en innovatieve stad met een divers cultureel klimaat. Je komt te werken met fijne collega’s in een open en betrokken team. Als organisatie zijn we trots op de impact die we, samen met onze partners, weten te realiseren. De functies zijn voor circa 21,6 en 14,4 uur per week. Om goed op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt in het theater is er een goede personeelsregeling om voorstellingen te bezoeken. Meer informatie over onze organisatie lees je op www.theaterdeveste.nl.

We volgen de cao Nederlandse Podia en jouw functie is ingeschaald in schaal 6 (1e werknemer horeca, afhankelijk van ervaring tussen de € 2274 en € 3193 bruto per maand o.b.v. 36 uur). De functie is voor één jaar met de mogelijkheid tot verlenging en een vaste aanstelling.

Theater de Veste streeft naar diversiteit en inclusiviteit in samenstelling, achtergrond en expertise van het team!

Hoe kun je reageren?

Heb je interesse, solliciteer dan naar één van bovenstaande functies, geef in jouw motivatie helder aan op hoeveel uur je solliciteert. Stuur uiterlijk 23 januari 2022 een mail met CV en motivatiebrief naar vacature@theaterdeveste.nl ter attentie van Anna-Belle de Haan. 

De gesprekken vinden plaats in de weken van 31 januari en 7 februari 2022. Voor meer informatie kun je ook bellen naar Anna-Belle de Haan of Kyra Kuijpers via 015-2131523 of mailen naar: d.haan@theaterdeveste.nl