Vacature Directiesecretaris

Kom ook werken bij het leukste theater uit de regio

Theater de Veste is het theater van nu en van de toekomst met een duidelijke eigen signatuur, geheel in lijn met innovatiestad Delft. We zijn een eigentijdse, eigenzinnige en multidisciplinaire plek in de randstad met een onderscheidende programmering, die bestaat uit theater- innovatie- en debataanbod. We presenteren met plezier dit aanbod, dat gaat van spraakmakend theater tot zinnenprikkelende dans, toneel, het beste cabaret, popmuziek en klassieke muziek, jeugdtheater, festival en innovatieve events op het gebied van wetenschap, maatschappij en filosofie. We zetten ons met plezier en gedrevenheid in om een zo breed mogelijk publiek bereiken, en iedereen zich optimaal welkom te laten voelen in het theater. Het stadstheater van Delft is immers van iederéén.

Momenteel vindt het gesprek met de gemeente plaats over mogelijke (ver-)nieuwbouw van het theater en onderzoeken wij of het Theater van de Toekomst zich in Delft ontwikkeld kan worden, passend bij Delft als stand van innovatie en vernieuwing. Onze samenwerkingen reiken van stad tot land en verder. Per seizoen vinden er ruim 250 voorstellingen, evenementen en programma’s plaats.

Word jij onze nieuwe collega? Theater de Veste zoekt:  

Een directiesecretaris
36 uur (of….)*  

Als directiesecretaris vervul je een spilfunctie binnen ons theater: je bent de rechterhand van de directeur en je runt het secretariaat. Als tandem met de directeur lever je een bijdrage aan de verdere groei en bloei van de organisatie.  
We werken met een team van 22 vaste medewerkers, het managementteam bestaat uit vijf personen. Het secretariaat wordt gerund door twee personen: de directiesecretaris en een assistent secretariaat. Het secretariaat is het eerste aanspreekpunt voor gasten, artiesten en zakelijke relaties op ons kantoor: telefonisch, digitaal en live. Een deel van deze uitvoerende taken ligt bij de assistent.

Wat zijn jouw taken?

  • Je bent een klankbord en ontzorger voor de directeur, en denkt actief met haar mee bij plannen en processen.
  • Je zorgt voor het agendabeheer van de directeur en bereidt afspraken voor.
  • Je schrijft of draagt bij aan teksten van beleidsplannen, fondsaanvragen en jaarverslagen.
  • Je draagt bij aan de invulling van (strategische) interne en externe processen. 
  • Je zorgt voor de voorbereiding van de vergaderingen van o.a. MT en toezichthouders, inclusief verslaglegging.
  • Je assisteert de directeur bij de programmering en de administratie en de organisatie hiervan.
  • Je runt het secretariaat en geeft leiding aan de assistent secretariaat, die zorgt voor de uitvoering van een deel van de secretariaatstaken.
  • In voorkomende gevallen treed je extern op namens de directeur, bijvoorbeeld tijdens een voorstelling.

Herken jij jezelf in dit profiel? 

Je bent een organisator, je kunt makkelijk schakelen tussen bestuurlijk en operationeel niveau. Je neemt initiatief, bent strategisch en integer. Het is een pré als je ervaring hebt met politiek-bestuurlijke processen. Je kijkt er naar uit mee te denken bij de ontwikkeling van het Theater van de Toekomst. 
Je bent positief ingesteld, hebt een ‘can do’-mentaliteit en draagt eigenaarschap in je werk. Je krijgt energie als je anderen kunt ontzorgen. Je werkt prima zelfstandig en bent tegelijkertijd een teamspeler. 
Je kunt goed schrijven en hebt bij voorkeur ervaring op het gebied van beleidsstukken en fondsaanvragen. Je beleeft er plezier aan om processen en systemen efficiënt in te richten, en hebt kennis van actuele digitale systemen en tools,.Maar je kunt ook prima improviseren als de dingen anders lopen dan gepland. 
Je hebt affiniteit met theater en bent geïnteresseerd in andere mensen; je voelt je als een vis in het water tussen zowel artiesten, zakelijke relaties, je theatercollega’s, als theaterbezoekers.  
 
Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau. Professionaliteit én plezier in je werk zijn voor jou belangrijke drijfveren. Het is een pré als je in Delft of de nabije omgeving woont. Last but not least is een flinke dosis humor en relativeringsvermogen een must. 
 
Misschien representeer je niet alle bovengenoemde talenten en capaciteiten, maar wél een groot deel ervan. En is dit bovenal de gedroomde functie waar je hart sneller van gaat kloppen. Wij horen graag waarom. 

Wat bieden wij jou? 

Wij bieden je een prachtige spilfunctie in een van de leukste theaters van Nederland, in een innovatieve stad met een divers cultureel klimaat. Je komt te werken met fijne collega’s in een betrokken team. Als organisatie zijn we trots op de impact die we, samen met onze partners, weten te realiseren. Om goed op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt in het theater is er een goede personeelsregeling om voorstellingen te bezoeken. 
De functie is voor 36 uur per week. *Is deze functie jou op het lijf geschreven, maar kun je niet aan dit criterium voldoen? Geef dan aan hoeveel uur per week jij wél inzetbaar bent.
We volgen de CAO Nederlandse Podia en de functie is ingeschaald in schaal 7 (afhankelijk van ervaring tussen de € 2.901,- en € 4.110,- bruto per maand o.b.v. 36 uur). De functie start bij voorkeur per 14 augustus 2023 en is voor één jaar met de mogelijkheid tot verlenging en een vaste aanstelling. 

Meer informatie over onze organisatie lees je op: www.theaterdeveste.nl

Theater de Veste streeft naar diversiteit en inclusiviteit in samenstelling, achtergrond en expertise van het team. 

Hoe kun je reageren?

Heb je interesse, solliciteer dan naar bovenstaande functie. Stuur vóór 12 juni per mail je CV en motivatiebrief naar: vacature@theaterdeveste.nl ter attentie van Sandra de Munck. We horen heel graag van je waarom dit jouw gedroomde functie is. 
 
De gesprekken vinden plaats in de weken van 12 en 19 juni 2023. De functie start per 14 augustus 2023.  
Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Stuur dan even een mailtje met je vraag naar: d.munck@theaterdeveste.nl