Bas de Brouwer & Tom de Jager

Het Pulitzerprijs-winnende theaterstuk 'Disgraced' dit najaar in Delft te zien

Onder regie van Saman Amini en Eric de Vroedt presenteert Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Senf Theaters, het Pulitzerprijs-winnende theaterstuk 'Disgraced' van Ayad Akhtar. Een sensationeel stuk dat op 9 november in Theater de Veste te zien is. Waarin alles wat je niet over religie, identiteit, afkomst en politiek kan zeggen tóch gezegd wordt. De cast bestaat uit topacteurs Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen, Saman Amini en aanstormend talenten Selin Akkulak en June Yanez. 

Het verhaal

Het leven lacht topadvocaat Amir Kapoor toe, hij is dol op zijn vrouw en een grote promotie is binnen handbereik. Maar als Amir zijn nicht de helpende hand biedt bij een strafzaak tegen een imam, dreigt niet alleen zijn carrière, maar ook zijn privéleven te ontsporen. Op een avond heeft hij samen met zijn vriendin Emily, die kunstschilder is, twee bevriende collega’s over voor een etentje. Het dringt al snel tot hem door dat zijn mooie leven één grote façade is. Heeft hij zijn ware identiteit verloochend door een Westers ideaalbeeld van geluk na te jagen? Het feestelijke etentje loopt al snel uit de hand als het gesprek komt op religie, afkomst, identiteit en de rol van geweld. De beschuldigingen vliegen over en weer, maskers gaan af en aan het eind van de avond is Amirs leven voorgoed veranderd.  

“De schittering van het stuk is de manier waarop identiteit en perceptie op een complexe en onvoorspelbare manier met elkaar in verband worden gebracht.” – Los Angeles Times 

“Oorverdovend goed theater”– New York Times

Bemachtig nu je tickets

Op donderdag 9 november is 'Disgraced' in Theater de Veste te zien. Het is nu mogelijk om tickets te bestellen. Klik op de voorstellingspagina hieronder voor tickets en meer informatie. 

Disgraced van Ayad Akhtar

Black Sheep Can Fly | Saman Amini

do 9 nov ’23 20:15 - 21:45