Jaap Reedijk

De Marokkaans-Rotterdamse Jawad Es Soufi brengt een flinke dosis humor naar Delft

Jawad Es Soufi heeft al vaak voor een uitverkochte zaal gespeeld en 'Harira!' is alweer zijn vierde voorstelling waarmee hij door het land toert. Het is voor het eerst dat deze comedian te zien is in Theater de Veste en wij kijken er erg naar uit! 

Je kunt Jawad kennen van zijn komische personage Sloegie, een alter-ego waarmee hij op social media tienduizenden volgers binnenhaalde. Naast comedian en influencer is Jawad docent Nederlands op het vmbo in Rotterdam. Hij geeft les met veel plezier, maar zijn hart ligt bij Theater. Sinds zijn eerste gelijknamige theatershow 'Sloegie' zijn we inmiddels vier jaar verder en is het tijd voor 'Harira!'.

In deze splinternieuwe voorstelling fascineert Jawad zich over Nederland. Hij observeert ons volk en komt tot de conclusie dat Nederlanders zó verschillend zijn, dat ze eigenlijk allemaal hetzelfde zijn. Jawad is een ster in typetjes uitspelen en geeft daarmee een heerlijke afspiegeling van onze maatschappij. Al deze typetjes bij elkaar vormen, volgens Jawad, Nederland: de béste soep van de wereld. Of op z'n Marokkaans: Harira! 

'Harira' is op donderdag 28 september te zien in Theater de Veste. Wil je dit niet missen? Scoor dan snel een kaartje via onderstaande button. Tot dan! 

Harira

Jawad Es Soufi

do 28 sep ’23 20:15