Nieuw: 'De Komedie over een Bankoverval' is nu te beleven door blinden en slechtzienden

Kan theater leuk zijn als je een visuele beperking hebt? Jazeker! Als er een blindentolk van 'Komt het Zien!' aanwezig is kun je echt alles meebeleven. Oók als je weinig of niets ziet. 

 

Blinden en slechtzienden kunnen bij Theater de Veste op 28 februari de voorstelling ‘De komedie over een bankoverval’ beleven. Een blindentolk beschrijft wat er allemaal op het toneel gebeurt. De tolk doet live verslag, net zoals een sportjournalist op de radio. De blinde of slechtziende bezoeker zit gewoon in de zaal en kan via een draadloze koptelefoon de extra info van de tolk horen. 

Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding met ‘meet & feel’. Hier worden de kostuums en het decor beschreven, kunnen rekwisieten van dichtbij bekeken en gevoeld worden en kan worden kennisgemaakt met de spelers.

Audiodescriptie

Is theater wel leuk als je het niet of slecht ziet? “Zeker weten”, zegt Arlette Hanson van Stichting Komt Het Zien!, “De blindentolk vertelt precies wat er allemaal gebeurt. De slechtzienden en blinden zitten gewoon in de zaal en horen de beschrijving live via een koptelefoon. Daarnaast horen ze natuurlijk de dialoog en muziek en de reacties van het ziende publiek. Zo kan iedereen alles volledig meebeleven. Bovendien krijgen de blinden vooraf al extra informatie over het decor en de kostuums.”

“Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien!”

“De blindentolk heeft even zijn ogen aan mij geleend”

Tickets

Tickets hiervoor kunnen worden besteld via de kassabalie van Theater de Veste en/of via deze website, door de prijssoort 'blind/slechtziend te kiezen.Klik op onderstaande button, voor meer informatie.

De komedie over een bankoverval

Pretpakhuis | Jon van Eerd

Hilarische West-End hit komt naar Nederland
wo 28 feb ’24 20:15