Lebbis & Jansen ook in Theater de Veste

Cabaretiers Hans Sibbel en Dolf Jansen, beter bekend als het duo Lebbis en Jansen, gaan weer een oudejaarsconference verzorgen. De twee zullen voor het eerst sinds 2006 weer samen op het podium staan. Ze treden door het hele land op en komen uiteraard ook naar Theater de Veste.

Lebbis en Jansen traden tussen 1988 en 2006 samen op en maakten in die periode elk jaar een oudejaarsvoorstelling. Sindsdien kozen de twee voor een solocarrière. Jansen zette de traditie van de oudejaarsshows voort. Hij is met deze editie toe aan zijn 35e oudejaarsshow.

Reünie met zijn oude maatje

"We hebben nu allebei ruim zeventien jaar samen gespeeld, daarna zeventien jaar allebei solo", zegt Jansen (59) tegen persbureau ANP. "Het voelde weer goed om nu weer samen iets te gaan maken." Sibbel (64) noemt de reünie met zijn oude maatje: "alsof je vroeger in een topteam zat, en na lange tijd in de oude bezetting weer een wedstrijd mag gaan spelen."

Kaartverkoop voorstellingen in Delft vanaf 15 juni

De oudejaarsconference 2023 krijgt als titel ‘SUBLIEM’. Vanaf september treden de twee vier maanden op. Op 3 en 4 november zijn de cabaretiers te zien in Theater de Veste. Kaarten zijn vanaf donderdag 15 juni te bestellen via deze website.