Kinderen maken kennis met de droom van Martin Luther King

De muzikale theatervoorstelling 'Martin Luther King' (8+) komt op zondag 2 april aanstaande naar Delft. In 2019 won deze voorstelling de Gouden Krekel voor ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’. 55 jaar na de moord op King en 150 jaar na de echte afschaffing van de slavernij in het Koninkrijk der Nederlanden geeft Urban Myth het indrukwekkende verhaal van King opnieuw een podium over de droom voor gelijke rechten. 

Martin Luther King - de voorstelling

Martin Luther King is een muzikale familievoorstelling. Het verhaal begint in 1937 wanneer Martin voor het eerst naar school gaat. Hij mag niet met zijn beste vriend naar school, maar moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en wakkert een vuurtje aan dat niet meer te doven is. Hoe ver is Martin bereid te gaan voor het verkrijgen van gelijke rechten? De voorstelling bespreekt aan de hand van geschiedenis hoe de jeugd, onze toekomst, een belangrijke rol kan spelen in de strijd tegen discriminatie op grond van huidskleur of afkomst.  

Een gezamenlijke strijd anno 2023

De krantenkoppen laten zien dat gelijke rechten nog niet hebben geleid tot gelijke behandeling. Door de huidige Black Lives Matter-beweging en de aandacht voor racisme in organisaties, politiek en diverse lagen in de samenleving, krijgt de voorstelling - ontwikkeld in 2018 - een nieuwe dimensie: In 2018 was racisme een ‘zwart verhaal’. Nu is het een gezamenlijk verhaal waarin we allemaal verantwoordelijkheid (kunnen) dragen.

Bezoek de voorstellingspagina van ‘Martin Luther King’ voor meer informatie en het bestellen van tickets:

 

Foto uit voorstelling Martin Luther King van Urban Myth ©Jean van Lingen