Delftse Bo-Ann schittert in balletoptreden van de Junior Company van Het Nationale Ballet

Zeventien jonge dansers in vijf diverse choreografieën. De talenten van de Junior Company van Het Nationale Ballet beginnen binnenkort aan hun eigen tourneeprogramma ‘Ballet Bubbles’ en doen op 5 februari Theater de Veste in Delft aan. De in Delft geboren en getogen Bo-Ann Zehl (2000) is één van die talenten: “De choreografen creëren nieuwe werken speciaal voor én met ons – dat geeft zo veel energie.”

Ballet Bubbles: voor jong Delfts danstalent op het lijf geschreven

Naast de ‘Pas de quatre’ uit balletklassieker ‘The Sleeping Beauty’ en het energieke ‘Blink’ van Juanjo Arqués, zullen de dansers drie uiteenlopende wereldpremières presenteren. Bo-Ann: “’Remembrance’ van Joshua Junker heeft bijvoorbeeld een heel moderne bewegingstaal, terwijl ‘nosotros’ van Wubkje Kuindersma klassiek op spitzen wordt gedanst – maar wel met nieuwe bewegingen. En ‘Promise’ van Sedrig Verwoert is maar voor twee dansers, dus dat is veel intiemer.”

Wisselende persoonlijkheden

Omdat elk stuk ook een ander thema en andere karakters heeft, kruipt Bo-Ann gedurende een repetitiedag in de huid van veel verschillende personages: “Dan ben ik ’s ochtends bijvoorbeeld een monster, heb ik na de lunch juist een extrovert en uitdagend karakter en dans ik ’s middags weer een klassiek stuk waarin ik een elegante persoonlijkheid verbeeld. Die afwisseling is heel boeiend.”

Terug naar het begin in Theater de Veste

En hoewel de tournee voor sommige dansers misschien als verder van huis voelt, zorgt één theater voor Bo-Ann juist meer voor een gevoel van thuiskomen. “Mijn allereerste dansoptreden was in Theater de Veste, en ook daarna heb ik er nog vaak op het podium gestaan. Op mijn vijfde zelfs in een vuilniszak! Daar moesten we op een gegeven moment uitkruipen en dan hadden we er mooie balletpakjes onder aan. Ik heb heel veel zin om weer in dit theater op te treden, zeker nu ik dat met zo’n bijzondere groep mag doen – het illustreert echt de weg die ik als danser heb afgelegd. Ook denk ik dat veel van mijn familieleden en vrienden uit Delft zullen komen kijken, dus dat is heel speciaal!”

Voor meer informatie en het bestellen van tickets voor de voorstelling ‘Ballet Bubbles’ van de Junior Company van het Nationale Ballet op 5 februari klik op onderstaande button: