Kom in beweging met Aldia Dors

Choreograaf, theatermaker en artistiek directeur van Theater Rotterdam Alida Dors opende op donderdag 1 september het Nederlands Theater Festival met de Staat van het Theater in de vorm van een 'lecture performance'. Dit maakt ons uiterst nieuwsgierig naar haar voorstelling 'Primisi' die eind november bij ons te zien is. Wat een power vrouw! 

Dors riep op tot bewegen, je durven uitspreken, zij richtte zich daar in het bijzonder op tot vrouwen. Plaats durven maken voor nieuwe verhalen, niet vervallen in overvolle programma’s maar keuzes maken, en rechtvaardige beloning eisen.

Spoken word, dans en live muziek

Alida Dors maakte er een performance van, met spoken word, dans en live muziek. Tijdens een aantal intermezzo’s deelde Alida het podium met bondgenoten uit de sector van verschillende generaties. Dors’ Staat werd met een overweldigend applaus en luid gejuich ontvangen door het publiek.

Pers reacties

“Dors bracht veel meer dan alleen een sterke speech. Haar Staat van het Theater ontrolde zich na een rituele zegening als een opzwepende, spannende performance lecture met stevig swingende live muziek, aangrijpende dans, een collage van rake citaten en een vurig betoog om als sector in beweging te komen.” - Het Parool

"Dors wilde zowel inspireren als waarschuwen. De mensen moeten zich uitspreken („Je stilte zal je niet beschermen”). Voor vrouwen („zusters”) was er een speciale boodschap: „Deze sector heeft je nodig, al lijkt dat niet altijd zo.” Ze refereerde aan vrouwen die de sector „geblesseerd” ontvluchtten. Want er is onveiligheid, het grensoverschrijdend gedrag waar de sector onder lijdt. „Hashtag MeToo”, declameerde ze.” - NRC


De tekst is, in combinatie met de livestream van de opening, klik hier terug te kijken en te lezen 

Nieuw werk van Alida in Delft te zien

Op 29 november is de nieuwste voorstelling 'Primisi' van Dors in Theater de Veste te zien. "Durven we toe te geven aan ons verlangen om lief te hebben? Staan we onszelf toe om liefde te ontvangen? En hoe zou de wereld eruitzien als liefde zou regeren?" Benieuwd? Klik hier voor meer informatie en het bestellen van tickets.