Bij Theater de Veste vind je wat je zoekt, en niet zoekt!

Het is de 27ste keer dat bij dé schouwburg van Delft, beter bekend als Theater de Veste, de voorverkoop van theatertickets losbarst. Het programma wordt almaar rijker en voller, er valt voor iedereen heel veel te kiezen. Alle bekende namen en ook verrassend nieuw talent komt naar Delft. De verkoop voor het nieuwe seizoen 22|23 is gestart. Bemachtig nu je tickets!

Het leven is om te vieren en te ontdekken, dat is de boodschap die Theater de Veste met het rijke programma wil uitdragen. In theaterseizoen 22|23 komen de nationaal bekende artiesten langs, en is er ook oog voor nieuw talent en pareltjes uit de podiumkunsten. Voor iedere Delftenaar is er wat wils. Of je nu een avond wil ontspannen en onbedaarlijk lachen of meer diepgang en een spiegel op jezelf of de maatschappij zoekt. Het theater biedt hiervoor verschillende events, waaronder diverse verdiepingsprogramma’s. Naast de programmering in de grote zaal, is er flink geïnvesteerd in aanbod voor het theatercafé. De plek waar ontmoeting, verdieping en debat plaatsvindt.

Dé grote namen en jong, verrassend talent

Het theaterseizoen trapt heel bijzonder af, met een uniek concert van de zeer populaire zangeres Wende. Haar voorstelling ‘The Promise’ is slechts op drie plaatsen in Nederland te zien. Voor de muziekliefhebber is er sowieso veel te kiezen, o.a. Stef Bos, Spinvis, Ronnie Flex, Lucas Hamming, Blaudzun, Willie Wartaal, Lakhsmi en diverse tribute concerten van o.a. Fleetwood Mac en ABBA the Music waarvoor de kaarten niet zijn aan te slepen. En maandelijks op de zondagochtend de klassieke kamerconcerten met nationaal en internationaal gelauwerde musici. Ook de cabaretliefhebber komt volop aan z’n trekken met o.a. voorstellingen van Ronald Goedemondt, Patrick Laureij, Pieter Derks, Richard Groenendijk, Paulien Cornelisse, Van der Laan en Woe, Henry van Loon, Martijn Koning e.v.a.. De dansprogrammering is mooier en scherper dan ooit met bekende namen als Conny Janssen Danst, ICK Amsterdam en bijzonder uitgesproken werk van o.a. Ann Van den Broek en Arno Schuitemaker.

Prachtig is het toneelaanbod, met ruim 30 voorstellingen op het programma. Alle grote Nederlandse gezelschappen, zoals Het Nationale Theater, Theater Rotterdam, Toneelgroep Maastricht, Toneelgroep Oostpool en Het Noord Nederlands Toneel komen naar Delft. Het theater maakt zich meer dan ooit sterk voor jong en vernieuwend talent. En omdat je met theater niet vroeg genoeg kunt beginnen, is er veel aandacht voor jeugdtheater. Een tip is Shakespeares ‘As You Like It’, groots opgezet muziektheater voor de hele familie met veel humor, verkleedpartijen en verwarring. Ook voor voedsel voor de geest zit je komend seizoen goed bij Theater de Veste. Er staan diverse theatercolleges van o.a. terrorisme-expert en hoogleraar Beatrice de Graaf op het programma en met de TU Delft worden volop programma’s gemaakt, zoals maandelijks Het Filosofisch Café. 

Bestel nu je tickets en verzeker jezelf van topavonden uit

Het complete programma is via: www.theaterdeveste.nl te bekijken en ook kan de ruim 100 pagina’s tellende theatergids gratis worden afgehaald aan Vesteplein 1 in Delft.