Theater de Veste viert jubileum met Festival Bont Blauw

Van 15 t/m 26 juni aanstaande vieren we ons 26-jarig (!) jubileum op een bijzondere manier: het jarige Theater de Veste trakteert de stad! We geven twee weken lang het podium aan de inwoners van Delft: amateurkunstbeoefenaars kunnen hun kunsten tonen tijdens een jubileumfestival, getiteld Bont Blauw.

Theater de Veste geeft 2 weken het podium aan Delfts talent

De naam van Festival Bont Blauw staat voor de brede diversiteit aan deelnemers én genres (bont), en voor de gedeelde waarde van de stad Delft die wordt vertegenwoordigd (blauw). Twee weken lang wordt het podium van Theater de Veste vrijgemaakt voor amateurkunstbeoefenaars uit de hele stad. De Delftse podiumkunstliefhebber krijgt volop de gelegenheid om zijn of haar kunsten in het theater van de stad te tonen. Theater de Veste zorgt ook voor masterclasses door professionele artiesten. Er wordt een breed palet aan genres getoond o.a.: dans, zang, (pop-)muziek, hiphop, vertelkunst, toneel, spoken word. Iedere avond kent een eigen genre. Het festival is een groot feestelijk samenwerkingsverband van Theater de Veste met uiteenlopende Delftse organisaties en verenigingen. Onder andere Stichting Pop Promotie Delft, De VAK, Cultuurhuis Delft, Stichting DelftsPeil, CANIDREAM, Koninklijke Harmoniekapel Delft en House of Styles nemen deel.
 

Wie jarig is trakteert 

Theater de Veste bestond afgelopen jaar 25 jaar. Een jubileum! Vanwege de onzekerheden en beperkingen met betrekking tot corona kon dit feest niet worden gevierd. Nu is het moment om dit extra goed en feestelijk in te halen. De 26-jarige geeft een cadeau aan de stad: in de vorm van Festival Bont Blauw.

Directeur Marijtje Pronk: “Cultuurgebouwen zijn van iedereen, van de héle stad, in al zijn verscheidenheid. Wij zetten de deuren wagenwijd open, en vieren onze verjaardag door onze stadsbewoners zowel óp als vóór het podium uit te nodigen. Een bruisend theater draagt bij aan een levendige en verbonden stad. Samen theater maken en beleven brengt mensen bij elkaar en inspireert. De collectieve live-ervaring levert een wezenlijke bijdrage aan ieders welzijn. Wij geloven in de verbindende kracht en de maatschappelijke impact die theater kan brengen, juist ook in uitdagende tijden waarin mensen soms van elkaar vervreemden en behoefte hebben aan verbinding, ontspanning en inspiratie. We kijken reikhalzend uit naar deze bonte avonden!”

Festival Bont Blauw gemaakt door heel Delft 

Tijdens Festival Bont Blauw doet de héle stad mee. Een breed scala aan Delftse organisaties en verenigingen zorgen voor de invulling van de avonden. De grote rijkheid, diversiteit en creativiteit van de Prinsestad is stevig vertegenwoordigd: van een grote sing-a-long-avond tot de PopDelft Music Awards, waarin diverse Delftse popbands en -acts de strijd met elkaar aangaan. Van de Koninklijke Harmoniekapel die met cabaretduo Maartje & Kine met inwoners van de stad verschillende wijkliederen spelen en zingen, tot een avond waarin jongeren elkaar uitdagen in hiphop dance-battles. Van talenten van De Vak tot een avond onder de hoede van CANIDREAM, waarin de afschaffing van de slavernij wordt herdacht en gevierd.

Doe ook mee!

Wil je ook je talent en kunsten laten zien? En ben je amateurkunstbeoefenaar? Sluit je dan aan bij een van de organisaties die ieder in de periode van 15 t/m 26 juni een avond tijdens het festival invullen. Heb je altijd al eens op hét podium van Delft willen staan, dan is dit je kans. Dus houd je van zingen, dansen, heb je een verhaal dat verteld moet worden, wil je samen met anderen kunst en cultuur beoefenen? Kijk dan op www.theaterdeveste.nl/bontblauw. Hier vind je informatie over het festival, de verschillende avonden en hoe en waar je je kunt aanmelden.

 

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door en dankzij de steun van: Gemeente Delft, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 1818, August Fentener van Vlissingen Fonds, Rabobank Kring Leiden-Haaglanden, Vrienden van Theater de Veste en de Businessclub Theater de Veste. Dank aan allen!