Delft Chamber Music Festival viert jubileum

Van woensdag 27 juli t/m zondag 7 augustus viert het Delft Chamber Music Festival het 25-jarig jubileum. Traditioneel vindt de opmaat van het festival plaats in Theater de Veste. Kom ook op zondag 22 mei naar deze ochtend en krijg een muzikaal voorproefje op wat er in de zomer te gebeuren staat. 

Tijdens het Opmaatconcert zal Nino Gvetadze samen met violiste Natalia Gabunia enkele werken van Chopin en Franck ten gehore brengen. En natuurlijk vertelt zij je als eerste de highlights van het festivalprogramma.

Festival thema

Artistiek leider en pianiste Nino Gvetadze heeft voor komende zomer een prachtig programma samengesteld rond het thema 'Mensen en verhalen'. "U hoort het verhaal van de muze van Franck, Saint-Saëns en Liszt en van Maro, een jong Georgisch meisje dat vocht voor haar vaderland. We vertellen over Poolse patriotten: Chopin en Paderewski, over de componist Ernő Dohnányi en nemen u mee naar Nino's Wonderland." - aldus de festival organisatie.

Laat je deze zomer ontroeren door de verhalen in de muziek op de festivallocaties zoals de Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft, op de Markt en in kleine kerkjes in Midden-Delfland.