Exclusieve danspremières ter ere van het Holland Dance Festival

Het Holland Dance Festival haalt vanaf 22 januari 2020 voor de zeventiende keer de beste internationale dansproducties naar Nederland. In totaal zijn in deze periode zo’n vijftig voorstellingen van over de hele wereld in verschillende theaters in Den Haag en omstreken te zien. Twee gezelschappen dansen hun première in Theater de Veste. Deze danshoogtepunten wil je zeker niet missen!

Op maandag 27 en dinsdag 28 januari laat het aanstormend danstalent van Nederland zien wat zij in hun mars hebben met de voorstelling ‘Talent On The Move 2020’. Traditiegetrouw vindt in Theater de Veste de première plaats van dit opwindende programma dat Holland Dance Festival en Codarts Dance Company al sinds 2009 gezamenlijk presenteren. De komende editie is nog specialer dan voorgaande jaren! Codarts, dé hotspot voor eigentijdse dans in Nederland, heeft de toonaangevende Ailey School uit New York uitgenodigd. Exclusief voor Theater de Veste presenteren de twee internationale topdansinstituten een programma waarin de jonge danstalenten uit New York en Rotterdam met elkaar de sterren van de hemel dansen. Ook is er bij beide voorstellingen een gratis inleiding te bezoeken en een ‘meet & greet’ met de dansers inbegrepen.

Naast het aanstormende talent van Codarts en Ailey School, zal het langverwachte Nederlandse debuut van Compagnie Hervé Koubi op 30 en 31 januari plaatsvinden in Theater de Veste. In de voorstelling ‘Ce que le jour doit à la nuit’ spinnen de twaalf mannelijke dansers rond op één arm, om vervolgens moeiteloos over te schakelen naar de andere arm. Ze duiken horizontaal over het toneel om, in split seconds, in de lucht om hun as te draaien. Met een indrukwekkende groep urban dansers uit Burkina Faso en Algerije brengt de Franse choreograaf Hervé Koubi alle denkbare dansstijlen samen, van streetdance tot aan de duizelingwekkende dans van de derwisjen. Hij gaat in de choreografie opzoek naar zijn eigen geschiedenis als zoon van Algerijnse immigranten. De dans brengt de dromen van een in Frankrijk geboren kind dat pas laat zijn werkelijke afkomst en die van zijn ouders ontdekte tot leven. Met ‘Ce que le jour doit à la nuit’ brak het gezelschap al in vele landen door. Nu is Nederland aan de beurt om veroverd te worden en dat begint in Delft.

Meer informatie en kaarten vind je op de voorstellingspagina’s van het Holland Dance Festival.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie