Theater de Veste: dé evenementenlocatie van Delft

Onze locatie, gelegen in het hart van de universiteitsstad Delft, biedt naast een dijk van een theaterprogrammering met gerenommeerde gezelschappen en bekende artiesten, een uitstekende plek voor congressen en de meest uiteenlopende evenementen. Tijd voor een gesprek met collega Marjolein van Oostrum van de afdeling horeca & evenementen, die graag onze bijzondere evenementenlocatie in de spotlight zet.

Theater de Veste is een modern gebouw. Kan je de sfeer in drie termen omschrijven?

“Klopt, we zijn jong en modern: binnenkort vieren we pas onze 25ste verjaardag. Dit relatief jonge karakter is erg bepalend voor de sfeer. Onze ruime theaterzaal met 500 stoelen valt als intieme setting bij zowel zakelijke klanten als artiesten en publiek goed in de smaak. Omschrijving in een paar termen? Ik zeg: eigentijdse en inspirerende omgeving, menselijke maat en technisch goed geoutilleerd. Benieuwd? Kom kijken!”

Wat vind jezelf bijzonder aan onze locatie? 

“We proberen unieke ervaringen te creëren voor zowel het publiek als geheel als de individuele bezoeker. Het is te gek wanneer de gezamenlijke ‘live’ beleving in onze theaterzaal duidelijk impact heeft op de bezoeker. Vaak zie je mensen na afloop van een evenement echt met een andere mind set naar huis gaan. Onze programmering raakt mensen, zet ze aan het denken. Men gaat verbaasd naar huis of beleeft de voorstelling echt met een lach of een traan. De impact die het kan hebben, dat maakt theater uniek. De locatie maakt dat dit ook voor de zakelijke evenementen geldt die hier een podium krijgen.”

“We zijn trots op onze uiteenlopende programmering en evenementen. Bij ons valt voor iedereen wat te halen. We willen graag samen met onze bespelers – zakelijk, sociaal en cultureel – de gasten en bezoekers inspireren en zeker ook waar mogelijk verbinden.”

Op welke manier onderscheidt het theater zich van andere evenementenlocaties?

“Als theaterlocatie is het een inspirerende omgeving, met zeer goede theater technische faciliteiten, makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en auto, en een grote parkeergarage naast de deur. Daarnaast is Delft een levendige universiteitsstad, wat qua dynamiek en samenwerkingspartners vele voordelen met zich mee brengt. Kortom, we hebben prima faciliteiten en expertise in huis om een uniek event neer te zetten en te hosten.”

Wat maakt het aantrekkelijk voor ondernemers om hun events te houden bij Theater de Veste?

 “Onze verschillende ruimtes worden vaak enorm gewaardeerd. Zo kan er een inspiratiebijeenkomst plaatsvinden in de theaterzaal en aansluitend interactieve workshops in onze foyer en Theatercafé. Ook beschikken we over kleedkamers waar men zich kan terugtrekken en voorbereiden tussen de verschillende optredens. Iedere ondernemer wil een unieke belevenis organiseren, wij kunnen dit faciliteren.”

“Een van de favorieten is een diner op het podium van de grote zaal. Hierbij zitten de gasten op het toneel. Of bijvoorbeeld een rode loper ontvangst al dan niet met ingehuurde paparazzi. Of een spreker op een congres als hologram. Bijzondere ervaringen creëren is ons dagelijks werk, hier hebben mijn collega’s en ik ervaring mee.”

Wat zorgt ervoor dat de combinatie tussen het zakenleven en het theater zo goed werkt?

“We zijn een plek waar mensen graag komen voor een avond of middag uit. Hier is onze locatie voor gemaakt. De theatrale sfeer geeft het evenement net een andere twist mee dan een reguliere zakelijke omgeving of congreslocatie. Het theater prikkelt en roept andere associaties op. Dit komt de vibe ten goede en draagt bij aan een sterk imago van het event.”

Er zijn mogelijkheden om gebruik te maken van diverse zalen, of eigenlijk drie verschillende. Ook kunnen er zalen van Pathé bijgevoegd worden. Hoe gaat dit maatwerk in zijn werk?

“We staan open voor de wensen en ideeën van de klant. Nadat het eerste contact is gelegd, ontvangen we de potentiele evenementorganisator op onze locatie en gaan we samen brainstormen over het event. Tijdens dit bezoek laten we de mogelijkheden zien en inventariseren we welke boodschap en belevenis de opdrachtgever de gasten wil meegeven. Wanneer het programma grofweg in de steigers staat, gaan we hier intern mee aan de slag.”

“Mocht een evenement dusdanig groot zijn en veel verschillende ruimtes nodig hebben, dan benaderen we onze buur: Pathé Delft, met wie we makkelijk grotere congressen en evenementen kunnen hosten. Een unieke en waardevolle samenwerking.”

Wat zijn de cateringmogelijkheden en de technische faciliteiten die bij een evenement georganiseerd kunnen worden?

“De huiscateraars met wie we samenwerken cateren voor zowel grote als kleinere bijeenkomsten. Zo is het mogelijk om heerlijke streekproducten uit te serveren. Denk hierbij aan biologisch, duurzaam en diervriendelijk voor een eerlijke prijs. Ook willen we op dit vlak onze gasten graag verrassen. En kan het eten op een theatrale en uitdagende manier gepresenteerd worden. Bijzonder leuk en verrassend zijn onze ‘technische diners’, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden bij de diverse gerechten.”

“Op technisch gebied zetten we ieder evenement in de letterlijke- en figuurlijke spotlight. We verzorgen elke dag de techniek van professionele voorstellingen dus kunnen groots uitpakken. We werken met een flexibel team technici, dat graag uiteenlopende sferen neerzet. Ook op geluidstechnisch gebied verzorgen we met gemak het geluid van een band, een symfonieorkest of bijvoorbeeld van een panel discussie van een congres."

Wat voor zakelijke arrangementen zijn er beschikbaar?

“We maken met plezier toegesneden arrangementen. Onze ruimtes zijn multifunctioneel inzetbaar. Hierdoor kan bijvoorbeeld ons Theatercafé makkelijk worden omgebouwd tot een prima vergaderruimte of een symposium setting. De grote foyer wordt gebruikt als ontvangst en break out ruimte. Hier zijn de hele dag allerlei soorten koffies te verkrijgen, kunnen we lunches serveren en/of een borrel organiseren voor na afloop van de meeting. Zulke bijeenkomsten kunnen ook voor kleinere groepen of als uitbreiding voor grotere gezelschappen in ons Theatercafé plaatsvinden. Deze ruimte met diverse theater technische mogelijkheden is geschikt voor gezelschappen van circa 30 tot 150 personen voor een zakelijk event, met stoelen in een bioscoopopstelling. Recepties en borrels voor een hoger aantal gasten zijn ook mogelijk. Dit bespreken we graag.

Hebben jullie als theater nog toekomstplannen?

“Momenteel zijn we bezig om, samen met een binnenhuisarchitect, onze publieksruimten – de foyers en het theatercafé – een facelift te geven. Zo vindt er bijvoorbeeld ‘vergroening’ plaats, of te wel we krijgen mooie beplanting. Daarnaast worden de muren geverfd, zijn er aanpassingen aan het meubilair en wordt de verlichting aangepakt. Hierbij kijken we vooral naar de verduurzaming van het pand.”

Wil je tot slot nog iets meegeven?

“Uiteraard kan ik nog veel meer vertellen over ons fijne theater. Ik hoop dat ondernemers geïnspireerd zijn geraakt en benieuwd zijn geworden naar onze unieke locatie. Kortom, ik zeg: maak een afspraak, ik leid iedereen graag rond en bekijk graag wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

Geïnteresseerd? Kijk dan op www.theaterdeveste.nl/events

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie