Geselecteerde voorstellingen Nederlands Theater Festival ook in Delft te zien

Onlangs maakte de Nederlandse Toneeljury de selectie voor het Nederlands Theater Festival bekend. Een aantal voorstellingen of nieuw werk van de geselecteerde makers is komend theaterseizoen in dit theater te zien.

Een van de genomineerden is de voorstelling ‘GAS’, de jury schrijft onder andere: "een zeer boeiende en veelzijdige dramatische vertelling – waarvan de relevantie tot ver buiten Groningen reikt." 'GAS' is 8 november in Theater de Veste te zien.

(Nieuwe) voorstellingen van genomineerde makers en gezelschappen

Melk & Dadels van ROSE stories en Daria Bukvić is ook genomineerd. Wij zijn blij dat we volgend seizoen op 4 februari 2020 Daria’s succesvolle voorstelling ‘Othello’ kunnen tonen.


Wij houden al een tijdje in Delft een pleidooi voor De Warme Winkel. Zij zijn een van de genomineerden met de voorstelling ‘Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or'. Op 19 maart 2020 is hun nieuwe voorstelling ‘Een oprechte ode aan de ironie’ hier te zien. Mis het niet.


Sadettin Kırmızıyüz, ook een van de genomineerden, kreeg volop lof voor de voorstelling 'Citizen K.'. Komend seizoen maakt hij samen met Marjolein van Heemstra ‘Lawrence of Arabia’, hier te zien op 20 november.

Louis d’Or Winnaar 2018 komt naar Delft

Vorig seizoen kreeg Bruno Vanden Broecke voor zijn spel in PARA de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol. Deze voorstelling (een tekst van David Van Reybrouck) komt op 25 september naar Delft. De Nederlandse Toneeljury over 'PARA': “Een indrukwekkende, onwaarschijnlijk goede voorstelling waarin via een mislukte Belgische VN-missie het verhaal wordt verteld van een mislukte missie van de mensheid om elkaar van het kwaad te weerhouden. Op onnavolgbare wijze geacteerd door Vanden Broecke, waarbij zijn hypnotiserende spel je meeneemt in de langzame transformatie van goede bedoelingen naar een groots fiasco, zonder je sympathie te verliezen.”

Het Nederlands Theater Festival

Het Nederlands Theater Festival opent op 5 september met de Staat van het Theater en sluit af op zondag 15 september met het Gala van het Nederlands Theater waar de belangrijkste Toneelprijzen worden uitgereikt, waaronder de Louis d’Or en de Theo d’Or. De complete lijst van alle genomineerde voorstellingen vind je hier.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie