‘Noem het maar liefde’ wint Delftse toneel publieksprijs

Het toneelpubliek van Theater de Veste heeft ‘Noem het maar liefde’ van Toneelgroep Maastricht verkozen tot de beste voorstelling van theaterseizoen 2018 – 2019. Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een speciaal door Ilja Leonard Pfeijffer geschreven toneeltekst.

Een komedie van lust en genegenheid

De voorstelling die in april in Theater de Veste voor een nagenoeg uitverkochte zaal speelde, werd eerder in de pers ook al lovend ontvangen. ‘Noem het maar liefde’, een regie van Michel Sluysmans speelt zich af in een hotel. In songs en scènes worden ontmoetingen geschetst tussen uiteenlopende personages van jong tot oud, van rijk tot arm. Maar hoe verschillend ze ook zijn, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar de echte liefde.
 

Het Delftse toneelpubliek viel als een blok voor de voorstelling en gaf de hoogste score van alle toneelvoorstellingen die in seizoen 2018-2019 te zien waren.

Toneelgroep Maastricht is één van de grote nationale toneelgezelschappen en het stadsgezelschap van Maastricht. Sinds januari 2015 staat het gezelschap onder leiding van Servé Hermans en Michel Sluysmans. In korte tijd hebben zij een stevige plek in Delft weten te verwerven; in het toneelaanbod en bij het publiek van Theater de Veste. Volgend seizoen zijn maar liefst drie producties, waaronder ‘The Great Gatsby’ met in de hoofdrol Jeroen van Koningsbrugge van Toneelgroep Maastricht in Delft te zien.

Delftse toneelprijs

De Delftse Kijker, ontstaan uit een initiatief van de Vrienden van Theater de Veste, is een publieksprijs die sinds 1997 per seizoen wordt uitgereikt aan de beste toneelvoorstelling volgens de Delftse theaterbezoekers. Na afloop van iedere toneelvoorstelling wordt het publiek gevraagd om hun oordeel. Eerdere winnaars waren onder andere Orkater, Het Zuidelijk Toneel, Jakop Ahlbom, Theater Utrecht en Het Nationale Theater.

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie