Theater de Veste creëert eigen Food Lab

Theater de Veste is klaar voor een nieuw theaterseizoen. Eén van de meest in het oog springende nieuwe concepten dat op het programma staat voor het komende seizoen is het Rabo Food Lab.

Met het Rabo Food Lab focust het theater op verschillende uitdagingen en vraagstukken rondom voeding en voedsel. Gesteund door de Rabobank en in samenwerking met diverse partners belicht het theater van alles en nog wat rond voeding: van smaakbeleving tot discussies over wat eten we in 2050 en is er dan nog voldoende voedsel?” Wat te denken van genetisch gemanipuleerd eten. En de verspilling van voedsel, hoe zit het daar mee, hoe kunnen we dat terugdringen?

Het zijn ongeveer dertig programma's, onderdeel van het theaterseizoen, die Theater de Veste zelf produceert. Directeur Jan Bartels: "We zetten mensen ook een spiegel voor: hoe gaan we met ons voedsel om in de toekomst?"

 

Rabobank waarvolle partner

Een deel van het programma staat al vast, maar het is uiteraard nog niet compleet. “Recent bracht Rabobank een twintigtal vertegenwoordigers van bedrijven, stichtingen, TU Delft en gemeente mee naar het theater om kennis te maken, te brainstormen en programma-onderdelen op te zetten”, vertelt programmamaker Mirjam Wesselink van het theater. “Rabobank geeft hiermee een diepere lading aan het sponsorschap. Vanuit hun roots is het wereldvoedselvraagstuk een onderwerp dat hen raakt”.


Theater de Veste heeft de Delftse beweging I CHANGE gevraagd om in het projectteam plaats te nemen. I CHANGE wil voedselverspilling tegen gaan en een transitie van de voedselketen in gang zetten. Beide instellingen zullen samenwerken en (deels) programmeren onder de vlag van Rabo Food Lab.
 

Het Rabo Food Lab wordt in september spectaculair geopend. Voor een overzicht van de events klik hier.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie