Snuffelen aan het theater: 'n kijkje achter de schermen

In alle hectiek rondom de voorbereidingen voor de voorverkoop kwamen Linde en Sophie een week meelopen bij Theater de Veste. De twee 'snuffelstagiaires' van het Stanislas College werkten van 6 t/m 10 mei mee achter- en voor de schermen.

Linde

"Ik ben Linde en ik ben 14 jaar. Ik heb in de week van 6 tot 10 mei 2019 snuffelstage gelopen bij Theater de Veste. Mijn stagebegeleider was Jasper Weck, hoofd marketing en programmeur dans. Ik heb meegelopen op kantoor. Het was een super drukke week en er moest veel worden gedaan voor het nieuwe seizoen. Hier heb ik ook aan meegewerkt samen met Sophie, die ook stage liep in deze week.

 

Iedereen die hier werkt, was heel aardig en open. Daardoor voelde ik me erg thuis en had ik het idee dat ik er echt bij hoorde. Ik heb veel leuke dingen gedaan, niet alleen met Jasper, maar ook met veel andere medewerkers, zoals bijvoorbeeld Mirjam en Sarah. Ik heb elke werkdag meegelopen, maar ook op donderdagavond. Toen ging ik helpen in de garderobe, wat ik heel erg leuk vond. Daarna ook nog een show gekeken van Peter Heerschop, waar ik erg heb gelachen. Het was super leuk om zo een hele avond mee te maken. Ik heb echt een hele leuke tijd gehad hier, veel geleerd, gedaan en ervaring opgedaan."
 

Sophie

"Hoi, ik ben Sophie van den Bosch en ik ben 14 jaar. Ik zit nu in 3 havo en moet voor school een stage doen. Ik weet nog helemaal niet wat ik wil worden later dus ik vond het heel moeilijk om een stage te kiezen. Omdat ik heel erg van theater houd en ik het pakket cultuur & maatschappij heb gekozen kwam ik uiteindelijk uit bij Theater de Veste.
Het regelen om hier stage te lopen ging allemaal heel voorspoedig. De eerste dag van mijn stage hier vond ik heel erg spannend, maar ik merkte al gauw dat dat helemaal niet nodig was, want iedereen hier is super aardig. Het voelde al gauw best wel vertrouwd om hier te zijn. Gek genoeg had ik het wel heel anders verwacht. Toen ik hier op m’n eerste dag binnen kwam en ik een rondleiding kreeg dacht ik: "jeetje, wat groot!" Ik had nooit gedacht dat Theater de Veste zo groot was. Ook had ik niet gedacht wat er allemaal nog bij kwam kijken, want er moet zo veel geregeld worden!
De bedoeling van mijn stage was dat ik kon meekijken hoe een bedrijf in elkaar zit en wat er allemaal bij komt kijken. Ik kan je vertellen, dat is gelukt! Ik heb hier heel veel geleerd en een goed beeld gekregen van wat er allemaal moet gebeuren. Ook mocht ik een beetje meehelpen met sommige opdrachten. Ik heb bijvoorbeeld een persbericht geschreven en heel veel gecontroleerd op de site voor de nieuwe brochure. Ook mocht ik een avond komen helpen bij de voorstelling. Ik heb toen bij de garderobe gestaan, dat vond ik heel erg leuk!
 

Ik vind het heel jammer dat mijn stage er alweer op zit want ik vond het heel erg leuk. Ik heb veel geleerd over hoe het hier in elkaar zit en over hoe het hier allemaal werkt. Ik had van te voren niet gedacht dat er zoveel moet gebeuren voor eigenlijk maar 1 voorstelling. Ik hoop dat ik, als ik nog eens stage moet lopen, hier weer mag komen."
 

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie