Delft voor en met elkaar krijgt podium tijdens Delft Moves

Waar een klein festival groot in is: 3 dagen, 1.350 bezoekers, 150 deelnemers voor- en achter de schermen, 28 verschillende onderdelen: dat was Delft Moves van 5 tot en met 7 april.

10e editie jongerendansfestival groot succes!
 

Afgelopen weekend opende de internationale breakdance kampioenen van eigen bodem: The Ruggeds uit Eindhoven de jubileum editie van het jongerendansfestival Delft Moves in Theater de Veste. Met een workshop, een kijkje in de keuken en een vette breakdance voorstelling. Zaterdag was het podium voor Delftse jongeren. Zo’n 700 jonge en oudere bezoekers kwamen af op deze ‘Local Talent Stage’. Een unicum en volgens de organisatie een ongekend succes. Zondagmiddag werd het dansweekend in Theater de Veste afgesloten met een spetterend optreden door de Junior Company van het vermaarde Nationale Ballet uit Amsterdam. Een schot in de roos. Bezoekers in de leeftijd van 8 tot 88 jaar maakte vooraf een openbare balletles mee, zagen een wervelende voorstelling met klassiek ballet en prikkelend modern werk, en jong en oud kreeg na afloop de kans de jonge topdansers in levende lijve te ontmoeten in de foyer van het theater. 

 

Eén groot dansfeest

Theater de Veste is als hoofdorganisator van het swingende dansevenement meer dan tevreden. “Het was één groot dansfeest! Al met al kijken we terug op een bruisend weekend, waar maar liefst 1.500 bezoekers en deelnemers op af kwamen. Ook mooi en bijzonder fijn dat onze burgemeester Marja van Bijsterveldt aan lokaal talent een prijs uitreikte. De ‘outreach’ vooraf en tijdens het festival was top!” aldus theatermedewerker en organisator Jasper Weck.

 

Meer Delft Moves

In het komende half jaar worden nog meer events onder de paraplu van Delft Moves georganiseerd. Het festival zelf kwam mede tot stand door een succesvolle samenwerking tussen Delft voor Elkaar, House of Styles en Theater de Veste.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie