Help mee aan een podium plek voor Marc

In 2009 en de jaren daarvoor presenteerde we diverse voorstellingen van Danshuis Station Zuid uit Brabant. Onder bezielende leiding van directeur Marc Vlemmix. Nu in 2019 is het 9 jaar geleden dat Marc is gediagnosticeerd met Parkinson.

Danshuis Station Zuid bestaat inmiddels niet meer, maar wel de organisatie Dance for Health waar Marc nu op een bevlogen manier leiding aan geeft. In de dansstudio’s vond hij in dans zijn oplossing voor zijn chronische bewegingsaandoening, op de dansvloer gooide hij zijn ‘Parkinson-harnas’ van zich af en transformeerde van patiënt naar danser.

 

Samen met zijn partner heeft hij een video gemaakt voor het Wereld Parkinson Congres in Kyoto Japan. "Een gedanst duet, Rosan achter de camera, ik ervoor."
 


De film is uit 69 inzendingen geselecteerd. De laatste 12 films dingen nu mee voor de 'publieksprijs'. "Na mijn diagnose Parkinson veranderde ons leven drastisch. Het is gelukt die tegenslag om te zetten in een kracht, die we in deze film voelbaar willen maken en willen delen!"


Geef Marc je stem
 

"Met jouw stem kan ik mijn verhaal aan de wereld delen!" Stem ook op deze video klik hier.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie