Snuffelstage bij Theater de Veste

"Mijn naam is Senna Reedijk en ik ben 14 jaar oud. Ik doe het niveau mavo op de school ‘ISW Sweelincklaan’ in ‘s- Gravenzande. Wij als leerlingen moeten in klas 3 een week lang snuffelstage lopen bij een bedrijf. Ik zelf heb gekozen om mijn stage bij Theater de Veste te gaan lopen. Eerst was ik aan het zoeken bij een stage bij mij in de buurt, in het Westland, maar bij de meeste kon ik geen stage lopen. Toen vond ik Theater de Veste in Delft en dat leek me erg leuk om daar een snuffelstage te lopen. Ik had gevraagd of ik iets in de richting communicatie kon gaan doen bij het bedrijf en dat kon, namelijk marketing. Voor de stage mocht ik eerst op gesprek komen bij mijn stagebegeleider Jasper Weck om te praten over wat ik dan allemaal precies mag gaan doen bij het bedrijf. En een paar weken later mocht ik dan echt beginnen met mijn stage."

 

 

 

"Toen ik aankwam bij het bedrijf kreeg ik eerst nog een rondleiding door heel het theater, ik vond het zelf erg indrukwekkend om alles te zien.
Op de dagen dat ik stage liep mocht ik op de afdeling marketing verschillende dingen doen. Ik moest bijvoorbeeld een persbericht schrijven over een voorstelling, stroken maken waar tijden en datums op staan die je op posters voor voorstellingen kan plakken en posters en flyers in enveloppen doen die naar basisscholen verstuurd werden. Bij al deze dingen was het de bedoeling om zoveel mogelijk mensen naar voorstellingen te laten komen, marketing dus. Tussen al deze dingen door moest ik voor mijn school ook nog een stageboek bij houden, daar stonden vragen die ik per dag in moest vullen. Er stonden ook nog 2 interviews in, die ik met mijn stagebegeleider (afdeling marketing) en met een hoofdcassière heb gehouden. Hierdoor ben ik nog iets meer te weten gekomen over het bedrijf.
Op woensdag kwam er een docent bij mij kijken hoe alles ging, eerst gingen we nog even praten over de stage zelf en later mocht mijn docent nog even de theaterzaal zien."

 

"Donderavond mocht ik meehelpen met een voorstelling van Paul de Leeuw: VETTE PECH. Ik mocht voor de voorstelling samen met een medewerker kaartjes bij mensen scannen, wat ik heel leuk vond om te doen. De zaal was bijna helemaal uitverkocht, dus het waren nog wel wat mensen. Daarna mocht ik zelf bij de voorstelling gaan kijken. Ik vond het een hele leuke en grappige voorstelling. Het decor vond ik ook heel leuk eruit zien, namelijk een grote frituurpan.
Na de voorstelling nam ik nog even een drankje en ging ik naar huis toe. Ik heb een hele leuke avond gehad."

 

 

 

"De afgelopen week heb ik veel geleerd hoe het eraan toegaat in een bedrijf en achter de schermen van het theater. Ik vond het leuk om een week lang snuffelstage te lopen, want nu heb ik meer inzicht in bedrijven."

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie