Extravagante, RoXY-achtige nachtclub deze vrijdag

2 explosieve uren lang is Theater de Veste een extravagante, RoXY-achtige nachtclub. Dansvloeren vol uitbundig publiek. De rave-cultuur, ontstaan in de jaren 80 en met de RoxY als creatief middelpunt, is de inspiratie voor Mechanical Ecstasy.

Deze dansvoorstelling als dance party komt uit brein van prijswinnend regisseur Guy Weizman. Lovende recensies en enthousiaste publieksreacties voorspellen veel goeds voor 11 januari in Theater de Veste.

 

“We leven in een preutse wereld waarin iedereen binnen de lijntjes kleurt en waar risico nemen in uiterlijk of gedrag bijna niet meer wordt toegestaan. Met onze dansvoorstelling willen we het publiek eraan herinneren dat we vrij mogen zijn. Het vrije gevoel van de jaren tachtig willen we terughalen. Daarom maken we een ervaring die qua intensiteit veel op een rave lijkt: Een energieke vlucht uit het alledaagse en een intense beleving van het nu.”

- Guy Weizman

 

Verwacht tijdens deze voorstelling geen zitplekken maar een grote, wervelende dansvloer. Uit het geluidssysteem klinkt opzwepende Dance muziek, speciaal gecomponeerd door topproducers Thijs de Vlieger (NOISIA) en Jan-Bas Bollen. Op een van de podia staan muzikanten van Slagwerk Den Haag de elektronische tracks live te spelen. Op de andere podia gaan negen dansers van internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni tot het uiterste. Met een taalspuwende actrice als hun gestoorde predikant. Gezamenlijk maken zij een nieuw soort high waarin feest en voorstelling dwars door elkaar heen lopen.

 

Het danstheater van Club Guy & Roni herschrijft vanuit Groningen de wetten van het genre. Het gebruiken van meerdere kunstvormen - terwijl de nadruk op dans blijft - zorgt voor unieke voorstellingen. Mechanical Ecstasy is de ultieme viering van dit uitgangspunt.

 

Het DJ collectief Dushi Sanka draait aan het eind van de performance nog even lekker door... Mis dit niet!

 

11 januari in Theater de Veste, Delft.

 


 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie