Nieuwe productie: 'De wereld volgens John'

Eerder presenteerde wij u de prachtproducties 'Race' en 'The Nation' van de hand van Eric de Vroedt door het Nationale Theater. Nu komt hij met een spin-off van succesvoorstelling 'The Nation', met de titel: 'De wereld volgens John'.Deze voorstelling die in het voorjaar 2019 in Delft te zien is, wordt een opzwepende mix van stand-up comedy, muziek, video en zelfs dans. De structuur lijkt op die van de film 'Trainspotting', waarbij de voorstelling start met het slot: de hoofdpersoon dood in het apenhok in de dierentuin. Hoe is dat gekomen en hoe is hij daar terechtgekomen?

 

Het verhaal

Yan K., Vinnie en John doen het zware werk bij een zogenaamde low cost carrier, een low budget vliegmaatschappij. Ze stoppen enorme benzineslurfen in Easyjets en breken regelmatig het wereldrecord bagage-afhandeling. De dames en heren van de vliegende klasse mogen denken wat ze willen, maar zonder Yan, Vinnie en John zou de globetrottende wereld snel tot stilstand komen. ‘Ik doet er ech wel toe’, staat er op Yans trotse T-shirt. Maar dan wordt hij dood aangetroffen in het apenhok van Blijdorp. In De wereld volgens John vertelt John Lanschot het ongelooflijke verhaal van hoe het in godsnaam zover kwam.

 

Voorheen The Hairy Ape Show

Eric de Vroedt besloot tijdens de bewerking van 'The Hairy Ape Show' om de voorstelling om te vormen tot een zelfstandige spin-off van zijn succesvolle theaterproject 'The Nation'. Met de nieuwe titel: 'De wereld volgens John'. Alle eerder aangekondigde elementen uit 'The Hairy Ape Show' blijven intact: het wordt nog steeds een voorstelling met veel muziek, losjes geïnspireerd op 'The Hairy Ape Show' van Eugene O’Neill.


 


Spin-off van The Nation

De wereld volgens John is genoemd naar het (im)populaire personage John Lanschot uit The Nation (gespeeld door Bram Coopmans). Lanschot, de populistische politicus uit aflevering 2 van The Nation keert samen met een aantal personages uit The Nation terug in De wereld volgens John.


 

Heeft u 'The Nation' niet gezien? Geen probleem: 'De wereld volgens John' is ook geschikt voor wie de eerdere delen heeft gemist!


Over De wereld volgens John
 

De Wereld volgens John is een opgefokt verhaal over mannenvriendschap. Maar ook een oergeestige aanklacht van de ‘normale Nederlander’ die zich in toenemende mate stoort aan de mensen die zijn ‘gave land’ te grabbel gooien: graaiende bazen, klagende nieuwkomers en vrouwen die hun natuurlijke plek niet kennen. Net als bij The Nation gaat Eric de Vroedt weer op onderzoek in Den Haag. Dit keer verruilt hij de Schilderswijk voor Duindorp.

 

Klik hier voor het reserveren van tickets.

 

Credits
 

  • tekst Joeri Vos en Eric de Vroedt
  • regie Eric de Vroedt
  • met Mourad Baaiz, Bram Coopmans, Sallie Harmsen, Emmanuel Ohene Boafo, Vanja Rukavina, Betty Schuurman en Joris Smit
  • dramaturgie Willemijn Barelds, decorontwerp Maze de Boer, geluidsontwerp Florentijn Boddendijk en Remco de Jong, lichtontwerp Bernie van Velzen
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie